Nezávislé MMO TitanReach nevznikne, autorům došly peníze. Údajně padly na Teslu a kryptoměny
i Zdroj: Hrej.cz
NFT Novinka Nezávislé MMO TitanReach nevznikne, autorům došly peníze. Údajně padly na Teslu a kryptoměny

Nezávislé MMO TitanReach nevznikne, autorům došly peníze. Údajně padly na Teslu a kryptoměny

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

17. 2. 2022 10:35

V křemíkovém nebi skončil další neúspěšný projekt nezávislých vývojářů. Studio Square Root se od roku 2020 snažilo vyvíjet a financovat vývoj nezávislého MMO TitanReach. Po kolotoči neúspěchů a podezřelých bankrotů ale projekt definitivně končí, a leccos naznačuje, že hlavní vývojář s přezdívkou Unravel nejednal úplně poctivě.

Reklama

  • Problematické MMO TitanReach nevznikne
  • Autorům opět došly peníze, vedoucí vývoje byl nařknut z podvodu
  • Údajně měl zneužít investice, promrhat je na kryptoměnách a koupit si auto

Komiksově stylizovaný projekt, údajně podobný Runescape, se poprvé objevil na Kickstarteru v polovině roku 2020. Z původního cíle v přepočtu 420 tisíc dolarů (autoři jsou původem z Austrálie, v přepočtu přes 9 milionů korun) ale dokázal vybrat jen zhruba třetinu. Studio tak přešlo na alternativní model crowdfundingu z měsíce na měsíc, který se vyplatil. Postupem času projektu propůjčila peníze řada hráčů a studio nakonec mohlo operovat s rozpočtem 200 tisíc dolarů.

To ale nestačilo, zmíněný šéf vývoje tak v srpnu loňského roku na oficiálním Discordu oznámil konec vývoje. O měsíc později ale přišel s oznámením, že hru “oživil” anonymní investor s naditou kapsou. Vývojář v ten moment oznámil, že byla “plně zaplacena”.

Minulý týden se ale situace dramaticky zvrátila. Unravel opět přišel s tím, že na vývoj došly peníze a fanouškům vysvětlil, že chtěl do hry implementovat mechanismy NFT a blockchainu. To komunitu údajně rozzuřilo a někteří příznivci měli autorům vyhrožovat zveřejněním osobních údajů a adres. Studio raději kanál na Discordu uzavřelo a úplně umrtvilo všechny sociální sítě.

Kauza má ale dramatickou dohru. Youtuber s přezdívkou KiraTV, který měl dle svých slov k vývoji velmi blízko a komunikoval i se zmíněným štědrým investorem, zveřejnil video ve kterém o projektu mluví. Dle jeho informací byl investorem jihoafrický obchodník s kryptoměnami Andre Cronje. Ten se rozhodl přestat projekt dotovat v momentě, kdy zjistil, že Unravel zneužil investice. Vývojář měl ze svěřených peněz na investicích do kryptoměn pro svou potřebu prodělat zhruba 150 tisíc dolarů (3,2 milionu korun) a zároveň si koupil automobil Tesla.

Po vypuknutí kauzy měl také Cronjemu nabízet úplatek, aby zamlčel, proč z projektu vycouval.

Nikdo z účastníků kauzy zatím situaci neokomentoval.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama