Nezájem o Babylon’s Fall měl už za výsledek jen jednoho hrajícího hráče na Steamu
i Zdroj: Square Enix / PlatinumGames
Babylon’s Fall Novinka Nezájem o Babylon’s Fall měl už za výsledek jen jednoho hrajícího hráče na Steamu

Nezájem o Babylon’s Fall měl už za výsledek jen jednoho hrajícího hráče na Steamu

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

8. 5. 2022 08:40

V posledních týdnech opakovaně zaznívalo, že zájem o kooperativní akci Babylon’s Fall od studia PlatinumGames zřejmě nebude takový, jaký si Square Enix představovalo. A to zejména, je-li řeč o Steamu. Už v půlce dubna zde totiž hru najednou zapnulo méně než deset zájemců. O tři týdny později, počátkem května, klesla pak čísla dokonce na jednoho jediného. Zdá se tak, že hra má v zásadě zpečetěnou budoucnost.

Reklama

  • Čísla Babylon’s Fall padla na Steamu během 4. května na jednoho hráče
  • V průměru se hra za posledních 30 dní nedostala přes 63 hráčů

Pohledem do statistiky Steam Charts můžeme rozeznat, že titul, jenž se honosil kooperací až čtyř hráčů, neměl 4. května  ani dva hráče. Ani toto číslo ovšem není hlavním kamenem úrazu. Tím je totiž to, že i průměr postupně klesá. Jen za první měsíc si hru najednou koneckonců zapnulo v průměru 267 hráčů; za duben 85 hráčů; a za posledních 30 dní, které obsahují i informaci o části května, jen 62 hráčů. 

Z hlediska nejvyššího počtu uživatelů je hra na zmíněném Steamu stále zaseklá na 1 166 hráčích. Obecně lze pak zjistit, že je hra zaváta prachem od her Square Enixu, které si s úspěchem zrovna nespojujeme. Z těch nejznámějších uveďme Marvel’s Avengers a Outriders. Zatímco Avengers přilákalo za posledních 30 dní v průměru asi 276 hráčů, Outriders i přes prodejní neúspěch napočítali 862 hráčů.

PlatinumGames nad Babylon’s Fall nelámou hůl, drtivá kritika jejich odhodlání nezměnila
i Zdroj: Square Enix / PlatinumGames

PlatinumGames nad Babylon’s Fall nelámou hůl, drtivá kritika jejich odhodlání nezměnila

Pakliže po očku sledujete současné dění okolo PlatinumGames, zřejmě vám neuniklo, že Babylon’s Fall není tak úplně jejich…

20. 3. 2022 12:30
1

Přestože se PlatinumGames navzdory kritice zařekli, že hru budou podporovat i nadále, je otázkou, zda se tak opravdu stane. Už na konci března bylo řečeno, že vývojáři chtějí vědět, co hráčům vadí. Po získání zpětné vazby bylo pak uvedeno, že třetí sezóna obsahu je již ve vývoji a další obsah už na cestě.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama