next-level-1-skalpel-prosim
Článek Next Level 1: Skalpel, prosím!

Next Level 1: Skalpel, prosím!

Farid

Farid

10. 10. 2007 22:32 58
Reklama

Hodně se toho napovídalo na podcastu i jinde, ale protože jde o první číslo nového časopisu, slušelo by se asi nejdřív titul stručně představit. Next Level je z principu multiformátový měsíčník z produkce Vogel Burda Communications. Zabývá se videohrami, aniž by si kladl nějaké hranice – zajímá ho vše od trojice PlayStationů přes Xbox 360 po produkty Nintenda i jakákoli solidní platforma, která by se mohla v budoucnosti objevit. Neignoruje ani existenci zajímavých her pro PC, i když samozřejmě jim nemůžeme ani nechceme věnovat takový prostor jako kupříkladu Level. Redakci tvořím já spolu s Petrem Poláčkem, přičemž tým autorů a recenzentů je dobře znám z kruhů našeho „mediálního impéria“, které je tedy tvořeno už čtveřicí Level, OPS2, Hrej a Next Level.

 

Next Level 1: Skalpel, prosím!
i Zdroj: Hrej.cz

 

První číslo Next Levelu je tedy venku. Letos vyjdou tří čísla, dvojka nás čeká 15. listopadu, trojka 13. prosince. A všechna letošní vydání budou stát lidových 69 Kč. Zapomeňte na pubertální erotické vtípky a jeden kousek zkuste, není to moc. Časopis není balen do fólie, měli byste mít tedy možnost si ho na stánku prohlédnout. Pokud ale potřebujete další povzbuzení, zde je poměrně podrobný obsah prvního čísla.

Next Level 1: Skalpel, prosím!
i Zdroj: Hrej.cz

Fokus

Jako obálkové téma jsme zvolili premiéru očekávaného hororu Silent Hill 5. Poněkud děsivá zdravotní sestřička je podle některých kolegů riskantním motivem, ale já věřím že se trefíme do noty všem, kteří mají rádi trochu černější humor. Článek přináší spoustu obrázků a první detaily o titulu pro PS3/Xbox 360. Teď se nacházíme v prostřední sekci časopisu, zvané „Fokus“, tak tu ještě zůstaneme. Další premiérou je totiž sci-fi akce Dead Space, o které před několika dny problesklo pár novinek. Zde je plnokrevné představení tohoto, podle mého soudu, velmi zajímavého a odvážně koncipovaného hororu od EA. Trio velkých témat doplňuje pak ohlédnutí za 25 lety technických inovací, které má více nebo méně na triku Nintendo. Podíváme se jak to bylo s křížovým ovladačem, analogovou páčkou, handheldy a dalšími vynálezy, které výrazně obohatily náš obor.

Next Level 1: Skalpel, prosím!
i Zdroj: Hrej.cz

Test

Velká rubrika zabírající zhruba druhou polovinu časopisu v sobě sdružuje hands-on preview, recenze a hardwarové testy. Největší podíl mají pochopitelně recenze, kde můžete hledat obvyklé podezřelé. Jakožto multiformátový časopis má Next Level záviděníhodnou pozici, kdy řeší spíše příjemný problém jak všechno zajímavé postihnout než jakými umělými způsoby recenze natahovat. Největší recenzí měsíce je Project Gotham Racing 4, který mě osobně naprosto překvapil svou skvělou hratelností. Z dalších velkých můžu doporučit Metroid Prime 3, Folklore, Halo 3, Final Fantasy Tactics nebo Super Paper Mario. Celkově máme na skladě 21 recenzí a už teď můžu skoro s jistotou konstatovat, že příště jich bude víc. Ještě pro představu, v hardwarovém oddělení jsme se podívali třeba na nové PSP Slim & Lite, zatímco vlastnoruční preview se tentokrát týká her Kane & Lynch a Army Of Two.

Next Level 1: Skalpel, prosím!
i Zdroj: Hrej.cz

TNT

Tam, kde byste v „normálním“ časopise hledali novinky, v Next Levelu naleznete směs různých časopiseckých žánrů. Máme tu delší i kratší komentáře (třesoucí se Dual Shock 3, kauza Silicon Knights versus Epic, otázka zda má vůbec smysl vydávat tištěné časopisy), hravá témata (pohled na klasické osmibitové raketky) a řadu nedávno oznámených titulů zpraccovaných formou eyes-on preview – Ninja Gaiden 2, Race Drive One, Yakuza Kenzan a další.

V době psaní tohoto článku již držím časopis v rukou a mám z něho celkem dobrý pocit. Ujišťuji vás však, že se bude v průběhu dalších měsíců ještě zdokonalovat a přizpůsobovat očekávané čtenářské reakci, aby jeho finální formou byl skutečně užitečný a zábavný titul pro všechny zájemce. Za všechny názory a připomínky předem děkuji.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama