New World dočasně vypíná veškeré přenášení měn mezi hráči, na vině je zneužívání chyby množící peníze
i Zdroj: Hrej.cz
New World Novinka New World dočasně vypíná veškeré přenášení měn mezi hráči, na vině je zneužívání chyby množící peníze

New World dočasně vypíná veškeré přenášení měn mezi hráči, na vině je zneužívání chyby množící peníze

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

2. 11. 2021 12:40

MMORPG společnosti Amazon New World aktivně bojuje s technickými problémy. Nedávno objevená chyba, která dovolovala hráčům do chatu skrze HTML kódy vkládat řadu příkazů, které ostatním kazily hru nebo jen posílaly obrázky macatých klobás, už ze hry zmizela. Problém ale zároveň umožňoval množit herní měnu. Studio tak dočasně zakázalo veškeré peněžní transfery mezi hráči a slibuje potrestání všech, kteří chyby využili.

Reklama

  • Hráči New World díky chybě mohli duplikovat peníze
  • Amazon nyní na čas zakázal všechny finanční transakce
  • Ti, kteří chyby zneužili, mají být potrestáni

Chyba umožňovala do chatu vkládat řetězce HTML kódu, které měly efekt na hru jako takovou. Relativně neškodným využitím bylo posílání obrázků do globálního chatu, hráči ale rychle přišli na to, že skrze ně mohou například odpojovat jiné hráče ze serveru. Klíčovým zjištěním pak bylo to, že skrze kód šlo zmást hru, získat předmět, který vyvolal splnění úkolu, tím vydělat peníze, a proces opakovat stále dokola. Už tak dost křehká ekonomika hry, která se potýkala s deflací, tak dostala značný kopanec.

MMO New World trápí deflace, hráči se často uchylují k směnnému obchodu
i Zdroj: Hrej.cz

MMO New World trápí deflace, hráči se často uchylují k směnnému obchodu

Nedávno vydané MMORPG New World společnosti Amazon se ukazuje jako čím dál zajímavější projekt. Zatímco jiné podobné hry…

21. 10. 2021 09:58
1

Nyní komunitní manažer New World na oficiálním fóru hry oznámil, že kvůli tomu studio na čas zakazuje veškeré převody financí mezi hráči, tedy včetně klasických transakcí, guildovních bank i různých forem obchodu. Zároveň upozornil na to, že všichni hráči, kteří chyby využili, budou náležitě potrestáni. Jak? To zatím jasné není. V momentě, kdy bude studio se stavem hry spokojeno budou možnosti obchodu opět obnoveny.

New World se stále potýká s porodními bolestmi. Otázkou zůstává, jak si s nimi Amazon poradí a zda dokáže udržet početnou komunitu hráčů.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama