Netflix zakládá vlastní herní studio, povede jej veterán z EA a Zyngy
i Zdroj: Unsplash
Novinka Netflix zakládá vlastní herní studio, povede jej veterán z EA a Zyngy

Netflix zakládá vlastní herní studio, povede jej veterán z EA a Zyngy

Radek Raudenský

Radek Raudenský

26. 9. 2022 18:44 3

Jestli jsme chtěli ještě nějaké potvrzení, že to Netflix myslí s hrami opravdu vážně, máme ho tady. Streamovací platforma, která dříve prozradila, že právě hry jsou pro ni vůbec ten největší konkurent, totiž oznámila založení vlastního studia. V minulosti si streamovací gigant spíše studia kupoval, tentokrát si ale celou strukturu udělá hezky po svém.

Reklama

  • Netflix oznamuje založení vlastního herního studia
  • Povede jej zkušený Marko Lastikka

Nové interní studia vzniká ve finských Helsinkách, do jeho vedení se postaví bývalý člen EA nebo Zyngy Marko Lastikka. Dle samotného Netflixu je Finsko domovem talentovaných lidí a proto se rozhodlo právě pro tuto zemi a toto město. 

Jedním z důvodů ale možná bude i pomoc při sestavování. V Helsinkách totiž Netflix vlastní i studio Next Games, a jelikož nový tým se skutečně buduje od úplného začátku, s čímž nemá streamovací platforma příliš velké zkušenosti, budou se další rádci hodit.

Netflix pak tradičně slibuje, že se studio postará o tvorbu světových a zábavných her, upozorňuje ale, že tvorba her trvá několik let, tudíž projekty tohoto studia uvidíme až za delší dobu.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama