Netflix oznámil film na motivy BioShocku, na adaptaci spolupracuje s Take-Two
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Netflix oznámil film na motivy BioShocku, na adaptaci spolupracuje s Take-Two

Netflix oznámil film na motivy BioShocku, na adaptaci spolupracuje s Take-Two

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

16. 2. 2022 08:00

Zatímco se v kinech promítá filmové Uncharted, začínají k nám probublávat informace o další herní adaptaci, která se opírá o neméně slavnou značku. K životu se totiž probouzí podmořské město Rapture.

Reklama

  • Chystá se filmová adaptace BioShocku
  • Produkci má na starost americká společnost Vertigo Entertainment
  • Na projekt dohlédne Take-Two, potažmo 2K Games

Netflix v kraťoučkém příspěvku na Twitteru oznámil, že připravuje akční biják na motivy slavného BioShocku, na snímku spolupracuje s Take-Two, potažmo 2K Games. V navazujícím příspěvku je pak připojen citát, jehož autorem je samotný zakladatel města Rapture - Andrew Ryan.

Oznámení záhy okomentoval výkonný ředitel Take-Two - Strauss Zelnick. Netflix podle něj patří mezi ty nejlepší vypravěče, což se bude v případě BioShocku zajisté hodit. “Jsme nadšeni, že sdílí naši vizi a oddanost značce Bioshock, kterou zbožňují miliony fanoušků z celého světa.” Zelnick zároveň připomněl, že studio Cloud Chamber pracuje na rozšíření herní série, fanoušci se tedy po dlouhé pauze mají opravdu na co těšit.

Vraťme se ale na stříbrné plátno. Film se plánoval celý rok, zatím není známo, kdo se postará o scénář a režii, produkci bude mít na starost americká společnost Vertigo Entertainment (Doctor Sleep, It Chapter Two, série The Lego Movie).  

Scénárista Mass Effectu kritizuje chystanou seriálovou adaptaci. Údajně nemá šanci potěšit fanoušky herní předlohy
i Zdroj: Hrej.cz

Scénárista Mass Effectu kritizuje chystanou seriálovou adaptaci. Údajně nemá šanci potěšit fanoušky herní předlohy

Zprávu o domlouvání seriálu na motivy Mass Effectu fanoušci zřejmě přijali s nadšením, to ale neplatí pro jednoho z autorů…

26. 11. 2021 09:30
1

Nejde však o první pokus o adaptaci. Na filmu se pracovalo už krátce po vydání první hry, snímek režíroval Gore Verbinski (Pirates of the Caribbean). Společnost Universal Studios ale nakonec projekt zařízla, ještě než se stihly nažhavit kamery, jelikož se s Verbinskim nedokázala shodnout na celkovém vyznění filmu a jeho ratingu. Navíc se obávala, že podmořské dobrodružství bude příliš drahé, rozpočet měl přesáhnout 200 milionů dolarů. Snad to tedy napodruhé vyjde.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama