Netflix dále potvrzuje vstup na herní scénu, kupuje první studio
i Zdroj: Hrej.cz
Oxenfree Novinka Netflix dále potvrzuje vstup na herní scénu, kupuje první studio

Netflix dále potvrzuje vstup na herní scénu, kupuje první studio

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

29. 9. 2021 12:08

Streamovací gigant Netflix už delší dobu projevuje zájem o vstup do segmentu her. Po experimentech mimo jiné s interaktivními seriály se konečně rozhoupalo a koupilo první herní studio. Konkrétně jde o tým Night School Studio, známý především díky své nezávislé adventurní prvotině Oxenfree. Společnost se chlubí tím, že chce vybudovat knihovnu exkluzivních titulů ze všech koutů světa.

Reklama

  • Netflix koupil tým Night School Studio
  • Zřejmě jde o první jméno z mnoha
  • Hry budou součástí klasického předplatného

“Stejně jako naše seriály a filmy budou i tyto hry součástí vašeho předplatného Netflix - bez jakékoliv formy reklam nebo mikrotransakcí,” ubezpečuje fanoušky a klienty služby viceprezident pro herní vývoj Mike Verdu.

“Netflix dává filmařům, tvůrcům seriálů a nyní i herním vývojářům naprosto bezkonkurenční plátno pro tvorbu perfektní zábavy pro miliony lidí. Náš zájem o narativní hratelnost a historie Netflixu, který podporuje kreativní vypravěče, představuje perfektní kombinaci,” pochvaluje si partnerství Sean Krankel, zakladatel studia. Také vypíchl, že zástupci Netflixu, dle jeho slov, pečují o kulturu a kreativní vizi týmu.

Night School Studio v současnosti pracují na druhém dílu Oxenfree s podtitulem Lost Signals. Bude zajímavé sledovat, jaké další kroky Netflix na své cestě za herní nabídkou udělá.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama