Nemnoží se jako ve hře, ale zní jako ve hře. Clickery v The Last of Us od HBO “hrají“ stejní herci jako v předloze
i Zdroj: Naughty Dog / Sony
Novinka Nemnoží se jako ve hře, ale zní jako ve hře. Clickery v The Last of Us od HBO “hrají“ stejní herci jako v předloze

Nemnoží se jako ve hře, ale zní jako ve hře. Clickery v The Last of Us od HBO “hrají“ stejní herci jako v předloze

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

17. 1. 2023 19:44

Produkce HBO při natáčení a tvorbě seriálové adaptace The Last of Us sáhla k řadě změn, v některých ohledech ale zůstává věrná originálu. Přímo z předlohy například přešla herečka Merle Dandridge v roli Marlene, to ale není jediný známý hlas. Jen ty další dva ve hře neslyšíte úplně rádi.

Reklama

  • Nazvučení clickerů v seriálu The Last of Us obstarali stejní lidé, jako ve hrách
  • Proto je jejich “dabing” tak povědomě autentický

První epizoda zatím nabídla jen kratičkou ochutnávku toho, jak zní ikonický nepřítel v podobě clickera. Třetí vývojová fáze infekce houbou cordyceps už úplně pozbyla schopností vidět a spoléhá se jen na citlivý sluch. Zároveň se také projevuje velmi charakteristickým chrastivým nebo cvakavým zvukem, který ostatně stvořením propůjčil jméno. Ten hráčům automaticky naznačuje, že přišel čas na plížení, které je nejefektivnější metodou boje proti clickerům. Problém je ale v tom, že jsou většinou doprovázení nižšími formami, které stále vidí a umí clickery zalarmovat.

Jak už jsem zmínil výše, s tímto druhem příšer zatím Joel a ostatní v seriálu nepřišli do styku, fanouškovský projekt Naughty Dog Info ale odhalil, že nepřátelé sdílí nazvučení s jejich herními kolegy. V obou případech se o „dabing“ postarala dvojce Misty Lee a Phillip Kovats. Každý z nich dabuje jedno pohlaví clickerů, Kovats je navíc odborníkem na sound design a jako ředitel zvuku se podílel na celé řadě exkluzivit pro konzole PlayStation.

Právě charakteristicky odporné cvakání clickerů bude jedním z největších pojítek seriálu a her, které v hráčích vyvolá nepříjemné a děsivé vzpomínky. A to i přesto, že se kvůli vyškrtnutí fungování spor v seriálu cordyceps šíří pouze kontaktně.

HBO vedle toho odhalilo, že je The Last of Us druhý nejúspěšnější premiérový projekt za posledních deset let. Nepřekonal jen loňský spin-off Hry o trůny Rod draka.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama