Někteří těžaři kryptoměn údajně před prodejem v aukcích čistí grafické karty wapkou
i Zdroj: Twitter / I_Leak_VN
Kuriozity Novinka Někteří těžaři kryptoměn údajně před prodejem v aukcích čistí grafické karty wapkou

Někteří těžaři kryptoměn údajně před prodejem v aukcích čistí grafické karty wapkou

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

29. 9. 2022 10:40

Na sociálních sítích se objevilo video zachycující údajně vietnamské těžaře kryptoměn připravující zastaralé grafické karty na prodej v aukcích. Vtip je ale v tom, že hardware před prodejem čistí vysokotlakým čističem, což je metoda, kterou bychom vám určitě nedoporučovali.

Reklama

  • Na Twitteru se objevilo video, na kterém jsou údajně grafické karty z těžařských rigů čištěny wapkou

Video se objevilo na twitterovém účtu I_Leak_VN. Těžaři údajně reagují na nedávné spojení blockchainů Ethereum a Beacon Chain a zbavují se stávajících inventářů výkonných grafických čipů, které se pokusí prodat na internetových aukcích. Hardware ale logicky jeví známky použití, respektive několikaměsíčního běhu bez přestávky v potenciálně zaprášeném prostředí.

Omývat grafické karty vysokotlakým čističem je pochopitelně nebezpečné hned z několika úhlů pohledu. Citlivý hardware může poškodit samotný tlak. Poškození pak logicky umí způsobit i voda jako taková, třeba pokud zůstane usazena v místech, odkud ji lze obtížně vysušit. Na sterilní podmínky to dle videa také nevypadá.

Grafické karty a další hardware sice pomocí vody v okrajových případech vyčistit lze, to ale vyžaduje opatrnost, dokonalé vysoušení za správných podmínek a využití přísad měnících vlastnosti použité vody.

Autor příspěvků varuje před nákupy výrazně levnějších karet používaných pro těžbu kryptoměn. Na druhou stranu nemůžeme autenticitu videí ověřit a může jít o účelově přehnaný vtípek.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama