Nejhorší mobilní hry, které udělaly svým tvůrcům akorát ostudu
i Zdroj: Hypernia
Mobilní hraní Novinka Nejhorší mobilní hry, které udělaly svým tvůrcům akorát ostudu

Nejhorší mobilní hry, které udělaly svým tvůrcům akorát ostudu

Jakub Fišer

Jakub Fišer

16. 8. 2022 17:00

Zdaleka ne všechny hry stojí za vyzkoušení, a když jde o mobilní tituly, platí to skoro o většině. Hry, o kterých chceme informovat, však zprvu vypadaly jako zajímavé kousky, vyklubaly se z nich však totální hlouposti, nebo v horším případě pračky na peníze.

Reklama

  • Mobilní hry stále neplatí za tak kvalitní videoherní segment, jako jejich konzoloví a PC sourozenci
  • To ale neznamená, že každá hra stojí za starou bačkoru
  • Tento seznam je však věnován primárně hrám, které se hrubě nepovedly

RollerCoaster Tycoon 4 Mobile

V roce 2014 přineslo Atari svou ikonickou budovatelskou strategii na displeje mobilů a tabletů. Fanoušci původní série, která přinesla první díl už v roce 1999, zaplesali. Krátce na to se ale začaly vynořovat negativní recenze a hra se dostala pro mnoho hráčů na seznam nežádoucích. Proč?

Nejprve zjistíte, že hra není free-to-play, což ale tak nějak čekáte u plnohodnotného titulu portovaného na mobily. Pak ale přijde další rána, když zjistíte, že hra nabízí poměrně málo obsahu bezplatně a za většinu atrakcí, kolotočů a zábavních vozítek chce ještě znovu zaplatit.

Nejhorší mobilní hry, které udělaly svým tvůrcům akorát ostudu
i Zdroj: Google Play / Atari

V těchto dnech nabízí Atari verzi Classic, která stojí právě 159 Kč, a pak Touch, která je zdarma, ale nenabízí zdaleka tolik herního obsahu (třebaže zpoplatněného).

Angry Birds GO

Na mobilních telefonech je obecný nedostatek her od Nintenda – a když už nějaká přijde, je to kočkopes ve stylu Pokémon GO (na kterém pracuje studio Niantic s licencí od Nintenda – pozn. redakce). Vlnu zájmu vzbudil titul Angry Birds GO, který slibuje zážitek s naštvanými ptáky v podobě arkádového závodního titulu (singleplayer i multiplayer).

Nejhorší mobilní hry, které udělaly svým tvůrcům akorát ostudu
i Zdroj: Google Play / Rovio

Jenomže realita byla opět trochu jiná. Řada mikrotransakcí a až nepříjemná závislost na kosmetických vylepšení způsobila, že tento titul velmi snadno zapadl. Pokud čekáte, že tohle bude ten pravý “Mario Kart” na mobily, tak ne. Rozhodně ne.

Diablo Immortal

A máme tu další port známé hry na mobilní telefony. Diablo Immortal je nejčerstvější přírůstek v našem seznamu. Hra se tváří jako špičková diablovka převedená na mobilní telefony – a co naplat, hratelnost, grafika i audio je na vysoké úrovni. Jenomže…

Hráči strhali Diablo Immortal po jednom týdnu. Je to odpad a zklamání, vykřikují
i Zdroj: Blizzard

Hráči strhali Diablo Immortal po jednom týdnu. Je to odpad a zklamání, vykřikují

Agregátor uživatelských recenzí a hodnocení Metacritic asi netřeba dlouze uvádět. Nyní je server opět terčem pozornosti, a…

9. 6. 2022 10:28
3

Hru od samotného vstupu na trh drtí mikrotransakce, které na hráče vyskakují hned po prvním zapnutí a vytváří obrovské rozdíly mezi jednotlivými hráči. Sytém pay-to-win je zde dohnán takřka k dokonalosti. A bohužel k nevoli takřka všech hráčů.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama