Need for Speed Unbound překvapuje. Mezi hráči je nejlépe hodnoceným dílem od prvních Most Wanted
i Zdroj: Criterion / Electronic Arts
Need for Speed: Unbound Novinka Need for Speed Unbound překvapuje. Mezi hráči je nejlépe hodnoceným dílem od prvních Most Wanted

Need for Speed Unbound překvapuje. Mezi hráči je nejlépe hodnoceným dílem od prvních Most Wanted

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

2. 12. 2022 19:03

Vedle The Callisto Protocol dnes také vyšlo nové pokračování kultovní závodní série Need for Speed s podtitulem Unbound. I když k arkádovým závodům s výraznou animovanou stylizací hráči od oznámení chovali nedůvěru, po vydání patří k nejlépe hodnoceným dílům série. Na Metacritic mají lepší průměr od komunity jen nejoblíbenější díly Most Wanted a Underground.

Reklama

  • Need for Speed Unbound se hráčům líbí
  • Na Metacritic i Steamu převažují kladné recenze, komunita je příjemně překvapena
  • Lépe hodnocené byly jen staré Most Wanted a Underground

Vzhledem k tomu, že novináři nedostali hru s předstihem v žádné zemi zatím vyšly jen jednotky nejrychlejších recenzí. Hráči ale titul hodnotí velmi aktivně. Na agregátoru Metacritic má verze pro PlayStation 5 vysoce nadprůměrné hodnocení 8.0. Uživatelé Redditu upozornili na to, že aktuálně jde o vůbec nejvyšší hodnocení současné rebootované éry Need for Speed (tedy od roku 2015), zároveň je ale hodnocení výrazně lepší než u Rivals, Run, Carbon, Pro Street, Most Wanted (2012) nebo i obecně oblíbeného Hot Pursuit (2010).

Na Steamu pak z dosavadních 812 recenzí vychází hodnocení Velmi kladné. Je nutné podotknout, že řada hodnotitelů hru pravděpodobně nedohrála, na druhou stranu se ale v prvních dnech do závodění vrhá řada hardcore fanoušků, kteří se zpravidla nebojí ostře vymezit proti tomu, co se jim na nových dílech nelíbí.

Unbound přitom od vydání komunitu značně rozděloval. Řada hráčů ho především kvůli komiksové stylizaci odsuzovala. Možná i proto nakonec titul překvapuje. Řada fanoušků oceňuje zábavnou hratelnost, vylepšený jízdní model, bohatost nabídky vozidel a jejich tuningu, grafické zpracování a někdy překvapivě i dialogy a humor. 

Objevují se ale samozřejmě i kritické komentáře. Většinou se nelíbí právě stylizace, která navíc nejde úplně vypnout, ač autoři dříve naznačovali, že to možné bude. Kritizovány jsou také honičky s policií nebo některé prvky jízdního modelu.

Možnosti v nastavení, podporované volanty a výkon na konzolích. EA zveřejnilo další informace k Need for Speed Unbound
i Zdroj: Electronic Arts

Možnosti v nastavení, podporované volanty a výkon na konzolích. EA zveřejnilo další informace k Need for Speed Unbound

Společnost Electronic Arts zveřejnila další várku informací k chystanému Need for Speed Unbound. Zmíněny jsou například…

23. 11. 2022 08:30

Otázkou zůstává, jak se bude celkové přijetí měnit časem, až se k Unbound dostane více hráčů a začnou přibývat i reakce magazínů. Na recenzi pracujeme také my, přineseme ji zkraje příštího týdne. Zatím můžu naznačit, že i mě hra velmi příjemně překvapila. Podrobněji o prvních dojmech mluvím v dnešní epizodě hPodu.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama