Diner Dash: Flo on the Go Recenze Nedělní siesta - Diner Dash: Flo on the Go

Nedělní siesta - Diner Dash: Flo on the Go

Lucie Štolcová

Lucie Štolcová

2. 12. 2006 23:41
Reklama

Není tomu ani rok od chvíle, kdy vyšel první Diner Dash, a už máte k dispozici jeho třetí díl. Vtírá se přirovnání, že Playfirst seká jeden Diner Dash za druhým stejně jako Baťa cvičky. V zásadě by to nevadilo, jenom je otázka jestli vás takové třetí cvičky dokáží zaujmout i v případě, že už některé z předchozích dvou máte.

Autoři Diner Dash jsou tématice servírování věrní stejně jako hlavní postavě. Opět se tedy setkáváme s číšnicí a majitelkou mnoha restaurací z dřívějších dílů, ovšem tentokrát v době prázdnin. Kdo by si však myslel, že Flo si na dovolené odpočine a hra bude zaměřena na strategii opalování, hodně by se spletl. Stejně, jako se vždy stane shodou okolností vražda na místě, kam se Jessica Fletcherová (nejslavnější amatérský detektiv v sukních a důchodu) namane, i Flo přitahuje neštěstí. Kamkoli přijde, nachází restaurace, které nutně potřebují pomoci s provozem, jinak zaniknou. Ale nebojte se, všechno dobře dopadne. Jessica se vždy ujme vyšetřování a Flo zase zástěry.

I ve třetím Diner Dash jde stále o totéž. Máte na starost obsluhu hostů, takže je musíte usadit ke stolu, přijmout objednávku a zadat ji kuchaři, donést ke správnému stolu jídlo, nechat si zaplatit a odnést špinavé nádobí. Stejně jako v reálném životě, i zde jsou lidé různí, a tak se setkáte s hosty, kteří jsou netrpěliví, avšak na spropitném neškudlí, se zamilovaným párečkem, který může sedět pouze u stolu pro dva, nebo s rodinkou s dětmi, které neustále rozlévají pití po podlaze. Na všechno jste však vybaveni, takže kromě klasického servírování nosíte netrpělivým hostům pití na uklidněnou a rodinkám zase vytíráte mopem podlahu.

Oproti předchozím dílům Diner Dash na vás čeká více úkolů, ale nejsou to jediné novinky, se kterými se setkáte. Zajímavou záležitostí je například obsluha ve tmě. Vidíte pouze skrze kužel světla, kterým sice můžete pohybovat dle libosti, ale je jasné, že uhlídat dění v celé restauraci se vám značně zkomplikuje, pokud nejste krtek. S inovací zařízení restaurace jsme se sice setkali už v Diner Dash 2, zde však funguje trochu jinak. Můžete si sice pořídit nové stolky, ale bohužel si nemůžete vybrat z více než jednoho modelu. Možnost měnit v některých detailech vzhled hry by vám mohla chybět, a tak můžete v každém druhém kole obléci Flo zcela podle svých představ a popustit uzdu své kreativitě nebo zlomyslnosti (námořnický obleček má rozhodně něco do sebe…).

Hudba se prakticky nezměnila a grafické zpracování zůstává také stejné. V případě Diner Dash však tato neměnnost nevadí a je naopak příjemné vrátit se i ve třetím díle k Flo, která stále stejně pohupuje boky. S náročností si autoři příliš hlavu nelámali, a tak se už po pár zážehových kolech musíte pořádně otáčet, aby vám hosté neodcházeli neobslouženi a se vztekem. Čas od času si budete muset sice pár kol zopakovat, ale příliš snadné cíle nebývají zábavné. Výš postavená laťka tedy není na závadu.

Třetí pokračování Diner Dash není lehké ohodnotit. Dobře se hraje, přináší několik nových nápadů a celkově jde po všech stránkách o stejně sympatickou hru, jako už v prvním díle. Tomu, kdo Diner Dash ještě nehrál, můžeme třetí díl s klidným svědomím doporučit, ovšem pro majitele některého z předchozích dílů je Flo on the Go stále stejnou hrou, doplněnou jen o pár detailů. Pokud jste však propadli obsluze hostů, není co řešit.

Cena plné verze: 19,95 USD
Stáhněte si zkušební verzi

Diner Dash: Flo on the Go
Windows PC

Verdikt

Postřehovka, která neztrácí tempo stejně, jako neztrácejí Playfirst tempo s jejím vydáváním, přináší pár novinek, které Diner Dash posouvají zase o něco dál. Trochu to ale vypadá, jako by se autoři snažili jen dobrousit první díl a tak neustále vydávají další doplňující pokračování.

Co se nám líbí a nelíbí?

Tempo hry, víc činností zabraňuje rutině, možnost měnit vzhled postavy.
Pro majitele předchozích dílů pořád to samé.
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama