NBA 2K23 vrací do hry Jordan Challenge. Patnáct historických momentů Jordanovy kariéry zpracuje s úžasnou autenticitou
i Zdroj: Polygon / Visual Concepts
NBA 2K23 Novinka NBA 2K23 vrací do hry Jordan Challenge. Patnáct historických momentů Jordanovy kariéry zpracuje s úžasnou autenticitou

NBA 2K23 vrací do hry Jordan Challenge. Patnáct historických momentů Jordanovy kariéry zpracuje s úžasnou autenticitou

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

11. 8. 2022 16:50

Letošní ročník virtuálního basketbalu NBA 2K23 pomalu odhaluje své trumfy. Vedle klasických herních režimů včetně robustní (a monetizací mohutně prolezlé) online složky tentokrát nabídne i něco pro fanoušky historie. Po dvanácti letech se totiž do hry vrací i režim Jordan Challenge, ve kterém v patnácti kapitolách prožijete nejzásadnější momenty kariéry legendárního Michaela Jordana. A autoři tentokrát nešetřili pečlivostí.

Reklama

  • Jordan Challenge v NBA 2K23 nabídne historické momenty kariéry Michaela Jordana
  • Budou dotažené do nejmenšího detailu

Poprvé se podobná vzpomínka objevila v NBA 2K11 a později se oživování historických momentů dostalo i do dalších herních sérií. Vzpomínám třeba na historické scénáře v NHL z konce konzolové generace Xboxu 360 a PlayStationu 3. V těchto případech šlo ale o hodně zkratkovité záležitosti, kde jste třeba s Waynem Gretzkym míchali soupeře v jinak úplně aktuálním zápase proti současným hráčům na současném stadionu Rangers.

To tentokrát nehrozí. Ať už jde o pátý zápas finále play off v roce 1997, kde Jordan bojoval s chřipkou, pokrčení rameny po šesti trojkách v prvním zápase finále o pět let dříve, nebo vítězný buzzer-beater rozhodující sérii mezi Bulls a Cavaliers během play off v roce 1989, všechny ikonické události si užijete s autentickými mužstvy, upraveným rozhraním, grafickými filtry pro navození atmosféry CRT televize a dokonce i skutečnými pravidly a na tehdejší podobě stadionu a hřiště. Myslelo se i na takové detaily, jako jsou dobová loga sponzorů. Pět momentů bude také úplně nových, v ročníku 2K11 jich bylo k dispozici jen deset. Na akce zavzpomínají Jordanovi spoluhráči a přátelé. Takhle se to má dělat!

Příběh začíná už v roce 1982 s finále univerzitní ligy. Do hry byly dle tiskové zprávy zakomponovány i skutečné taktiky protivníků a měla by reflektovat, jak se v devadesátých letech hrál basketbal.

Kéž by se podobné péče dočkaly i ostatní herní série. Představte si prožívat s podobnou přesností nejlepší momenty kariér Wayna Gretzkyho, Diega Maradony, Tigera Woodse, Rafaela Nadala, Lionela Messiho nebo třeba Ronalda Nazária.

NBA 2K23 vychází 8. září na PlayStation 4, PlayStation 5, PC, Xbox One, Xbox Series a Switch.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama