Arma Reforger Novinka Návrat na Everon! Bohemia Interactive vydala Arma Reforger, zároveň potvrdila čtvrtý díl

Návrat na Everon! Bohemia Interactive vydala Arma Reforger, zároveň potvrdila čtvrtý díl

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

18. 5. 2022 08:40

Studio Bohemia Interactive přislíbilo, že tento týden nechá nahlédnout do budoucnosti série Arma. A to také splnilo. Došlo na potvrzení regulérního čtvrtého dílu a také představení novinky Arma Reforger, která nás vezme na dobře známý ostrov, kde to celé začalo.

Reklama

  • Arma Reforger je v předběžném přístupu k dispozici na PC a na konzolích Xbox
  • Hra využívá nový engine Enfusion
  • Obsahuje dva multiplayerové režimy
  • Autoři potvrdili vývoj regulérního čtvrtého dílu

Řeč je samozřejmě o fiktivním ostrově Everon, kde se odehrávala stará dobrá Operace Flashpoint (dnes označovaná jako Arma: Cold War Assault). Arma Reforger nabídne mapu o celkové rozloze 164 km² (pevnina zabírá 51 km²). Autoři lákají na dechberoucí prostředí, zmiňují krásná jezírka, řeky, hluboké lesy či bohaté pastviny. Reforger ostatně má posloužit také jako demonstrace možností nového enginu Enfusion. 

Autoři nicméně zdůrazňují, že Arma není žádný “walking simulátor”. Tady se bude válčit. Reforger obsahuje dva multiplayerové režimy. Conflict přináší tradiční souboj dvou týmů, v tomto případě půjde hlavně o kooperaci při plnění různých úkolů, například během zabírání a obrany strategických bodů, budování základny a tak dále. Druhý režim nese název Game Master, hráčům se dostane do rukou speciální editor, v němž mohou v reálném čase ovlivňovat dění na bojišti. Autoři slibují intuitivní rozhraní, s nímž si poradí i zelenáči. Singleplayerovou kampaň Reforger neobsahuje.

To se ale může brzy změnit. Bohemia Interactive rovnou oslovuje také komunitu moderů. Právě šikovní tvůrci z řad hráčů by se měli postarat o další obsah. K dispozici budou mít stejné nástroje, jaké používali vývojáři během přípravy hry, své výtvory mohou následně pohodlně sdílet přes takzvaný Workshop, kde se je mohou stáhnout další lidé. 

Arma Reforger je momentálně dostupná v režimu předběžného přístupu, v něm se zdrží minimálně rok. Mimo PC je dostupná také na konzolích Xbox skrze program Game Preview. O konzolích PlayStation zatím nebyla řeč. Hru lze pořídit za 30 eur.

Jak už bylo řečeno, došlo také k odhalení Arma 4. její podobu bude definovat právě Reforger, jelikož oba tituly využijí stejnou technologii. Právě zpětná vazba ze strany hráčů zformuje další regulérní pokračování této oblíbené série.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama