Návrat do osmdesátých let. Česká retro střílečka Kvark vstupuje do režimu předběžného přístupu
i Zdroj: Latest Past / Perun Creative
Kvark Novinka Návrat do osmdesátých let. Česká retro střílečka Kvark vstupuje do režimu předběžného přístupu

Návrat do osmdesátých let. Česká retro střílečka Kvark vstupuje do režimu předběžného přístupu

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

5. 6. 2023 10:56

Na české scéně se nyní hodně mluví o retro střílečce Hrot, která si od recenzentů vysloužila velmi pěkné známky. Shodou okolností vzniká ještě jedna podobná akce.

Reklama

  • Kvark vstupuje do early accessu
  • Na hře pracuje uskupení Latest Past, v roli vydavatele figuruje Perun Creative

Kvark se hře od tajemného Spytihněva až nápadně podobá, styčné prvky najdeme v žánru, zasazení, ale i stylizaci. Kvark se rovněž odehrává v 80. letech, byť nejde o Československo, ale fiktivní Českou republiku. 

O hře více prozrazuje karta na Steamu. I zde se budete lopotit v komunistickém režimu, na což odkazuje narážka na soudruha, který by měl dohlížet na vaši práci. Kvark se prezentuje jako společnost zaměřená na těžbu, výrobu a výzkum. A hlavně na produkci zbraní, které lze využít například k efektivnímu potlačení aktivit ze strany “imperialistických infiltrátorů”.

Připravit byste se měli rychlý záskok za jiné kolegy, jelikož firma trpí akutním nedostatkem zaměstnanců. Že náplň práce neodpovídá vaší kvalifikaci, tím se nikdo moc netrápí. A tomu také odpovídá dění na pracovišti, přiložený trailer mluví za vše.

Na hře pracují Radovan Šťastný a Petr Pavlík, v pozici vydavatele figuruje Perun Creative. Od Hrotu se přece jen v mnoha ohledech liší. Zatímco Spytihněv se opřel o Doom či Quake, Kvark vychází spíše z Half-Life. Hru si můžete již nyní vyzkoušet, na Steamu byl totiž spuštěn předběžný přístup. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama