Naughty Dog ujišťují fanoušky, že je pro ně PlayStation stále primární platforma
i Zdroj: PlayStation / Naughty Dog
Uncharted: Legacy of Thieves Collection Novinka Naughty Dog ujišťují fanoušky, že je pro ně PlayStation stále primární platforma

Naughty Dog ujišťují fanoušky, že je pro ně PlayStation stále primární platforma

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

20. 10. 2022 12:59

Studio Naughty Dog, známé pro série Uncharted, The Last of Us nebo Crash Bandicoot, stále považuje PlayStation 5 za nejdůležitější platformu. Oznámil to viceprezident firmy Christian Gyrling pro oficiální blog PlayStation.

Reklama
Reklama

  • Naughty Dog sice vydávají PC verze svých her, PlayStation 5 je pro ně ale stále hlavní platformou

Reagoval tak na vydání kolekce Uncharted: Legacy of Thieves Collection na počítačích. Potvrdil, že je pro studio vydání na další platformě velkou příležitostí jak si najít fanoušky v obrovské komunitě netknutých hráčů. Také ale hned zkraje upozornil na to, že jsou majitelé PlayStationů pro studio prioritou.

V textu vysvětlil, proč se na počítače dostala jen kolekce čtvrtého dílu a spin-offu The Lost Legacy. Původní trilogie Uncharted prý sice stále nabízí velmi moderní a zábavné vyprávění, ale už hodně zestárla technicky a byla by potřeba spousta práce, aby hra odpovídala tomu, co hráči očekávají. Jednoduše řečeno by se remakování původních Uncharted (aspoň zatím) nevyplatilo.

Uncharted: Legacy of Thieves Collection navíc už dříve vyšlo jako remaster na PlayStationu 5, velká část práce tak už byla odvedena a stačilo hru překlopit na počítače.

Gyrling připomíná, že je ve vývoji i PC verze The Last of Us Part I a naznačuje, že má studio v oblasti počítačů stále co objevovat (v úsměvné slovní hříčce to označuje za “uncharted territory”). V této souvislosti děkuje kolegům ze studia Iron Galaxy, kteří se na portování podíleli.

Vydání PC verze označuje za “významný milník pro Naughty Dog”. Koneckonců jde o vůbec první hru vydanou na počítačích od Keef the Thief, který vyšel na Amigu, Apple IIGS a DOS v roce 1989, tehdy pod křídly Electronic Arts. Oba tituly tak dělí 33 let.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama