Natáčení druhé sezony The Last of Us pozdrží stávka scenáristů. V současnosti se zadrhl casting
i Zdroj: HBO
Novinka Natáčení druhé sezony The Last of Us pozdrží stávka scenáristů. V současnosti se zadrhl casting

Natáčení druhé sezony The Last of Us pozdrží stávka scenáristů. V současnosti se zadrhl casting

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

15. 5. 2023 12:42

Očekávaná druhá sezóna seriálové adaptace The Last of Us se podobně jako většina další zámořské seriálové a filmové produkce potýká s problémy. Podle magazínu Variety byl pozastaven casting herců. Ti navíc během zkoušek měli číst repliky převzaté přímo ze hry (The Last of Us: Part II), nikoliv však proto, že by se štáb snažil o maximálně autentickou adaptaci. Problémem je, že se i tvůrčí tým zapojil do hromadné stávky scenáristů.

Reklama

  • Hromadná stávka sccenáristů Hollywoodu postihla natáčení druhé série The Last of Us
  • Neprobíhá casting a Craig Mazin i Neil Druckmann nepokračují v práci na scénáři

Showrunner Craig Mazin se totiž podle zveřejněných fotografií připojil k dalším členům svazu Writers Guild of America. Ten před dvěma týdny vyhlásil hromadnou stávku, pro píšící autory Hollywoodu žádá lepší pracovní podmínky a ohodnocení a v podstatě tak zastavil tvorbu celé řady vysokorozpočtových projektů. Kromě The Last of Us je v problémech třeba veleúspěšný seriál Stranger Things, chystaný další spin-off Game of Thrones nebo filmový Blade od Marvelu.

Na seriálu údajně v současnosti nepracuje ani jedna klíčová osoba (kromě Mazina také tvůrce herní předlohy Neil Druckmann) a ve vážném ohrožení jsou stávající plány na natáčení. Podle Variety by se mohly kamery rozjet na začátku příštího roku v Kanadě. Tedy za předpokladu, že se vyostřená situace ve filmařském průmyslu včas uklidní.

Seriál The Last of Us patří k nejúspěšnějším projektům HBO a letošní premiéra první sezóny přilákala desítky milionů diváků, přičemž jednotlivé díly postupně lákaly větší a větší obecenstvo. Velmi záhy byla tedy potvrzena další série adaptující druhou hru. Své role si mají zopakovat oba hlavní hrdinové, tedy Pedro Pascal (Joel) a Bella Ramsey (Ellie).

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama