Naděje pro RimWorld v Austrálii? Zákaz prodeje čeká prošetření
i Zdroj: https://store.steampowered.com/app/294100/RimWorld/
Novinka Naděje pro RimWorld v Austrálii? Zákaz prodeje čeká prošetření

Naděje pro RimWorld v Austrálii? Zákaz prodeje čeká prošetření

Petr Jan Berka

Petr Jan Berka

11. 4. 2022 21:30

V Austrálii jsme se již mnohokrát setkali se zákazem her, které svým obsahem nepůsobily úplně naučně pro běžného občana v jeho každodenním životě. Hry jako We Happy Few, Disco Elysium nebo české DayZ si tímto procesem také prošly. Šlo hlavně o problém s drogami, které se ve hrách obsahovaly. Některé se musely změnit, jiné naštěstí byly po přezkumu vpuštěny na pulty a byl jim dovolen prodej na australském území. Poslední známá zakázána hra, RimWorld, má nyní také šanci na obhajobu a s tím spojený konec zákazu.

Reklama

  • RimWorld je od začátku března zakázaný v Austrálii
  • Důvodem zákazu je zobrazení nevhodného sexuálního chování a násilí
  • Výsledek přezkumu by měl být ohlášen 20. dubna

Po necelých dvou měsících od momentu, kdy Austrálie na začátku března odmítla udělit hře licenci k prodeji, bude 20. dubna vyhlášen výsledek šetření klasifikační komise, která by má posouzení tohoto případu na starost. Důvodem k zákazu bylo dle oficiálních zdrojů zobrazování sexuálního chování, drog a krutosti, které by „Neměly být přijímány rozumnou společností“. Hra tím pádem nedostala ani označení 18+, které bylo předem očekávané. Nutno však dodat, že se studia většinou po šetření dočkají vydání titulu. V minulosti jsme se již také setkali s vynucením drobných úprav obsahu hry. Takovým případem byl například South Park: The Stick of Truth nebo DayZ českých Bohemia Interactive.

Trochu zarážející byl fakt, že již 5 let bylo možné tuto hru koupit na PC. Problémy s ratingem nastaly až s blížící se konzolovou verzí. Tynan Sylvester, jeden z tvůrců hry, je však k výsledku šetření pozitivní a věří, že se právními argumenty i svědky dobere zdárného konce. V současnosti jsou všechny platformy, kde se prodej uskutečňoval, zablokovány, a není tedy v možné hru legálně zakoupit. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama