Na Steam se dostane Axiom Verge 2 i retro kolekce D&D her
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Na Steam se dostane Axiom Verge 2 i retro kolekce D&D her

Na Steam se dostane Axiom Verge 2 i retro kolekce D&D her

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

12. 3. 2022 11:30

Uživatelé Steamu se do konce měsíce budou moci i mimo GOG ohlédnout za historií studia Strategic Simulations, jež ukončilo svou činnost v roce 1994. Skupina tzv. Gold Box her bude pomocí remasterů reflektovat tvorbu studia od roku 1988 až 1992. K dispozici bude celkem šest kolekcí a dva samostatné produkty. Pro hráče, kteří upřednostňují pixel art, ale zároveň vyžadují více moderní hratelnost, stojí pak za zmínku datum vydání Steam verze Axiom Verge 2.

Reklama

  • Steam 29. března přivítá remastery Gold box her
  • Od 11. srpna zařadí do nabídky Axiom Verge 2

Jelikož jde o kratší zprávu, začneme u Axiom Verge 2. Metroidvanie od Thomase Happa, která vyšla loni, se na Steam dostane 11. srpna, čímž ukončí svou roční exkluzivitu pro Epic Game Store. Vedle již dostupné verze pro PS4 a Switch bylo už dříve oznámeno, že se dočkáme také vlastní verze pro PS5.

Početná skupina titulů od zaniklého studia Strategic Simulations se po své delší přítomnosti v nabídce GOG objeví i na Steamu 29. března. Skutečnost, že by se verze měly lišit, nebyla zatím zdůrazněna. I vzhledem k vydavateli lze tedy čekat jejich vzájemnou shodu.

Forgotten Realms: The Archives Collection One Eye of the Beholder 1, 2, 3  
Forgotten Realms: The Archives - Collection TwoCurse of the Azure Bonds, Gateway to the Savage Frontier, Hillsfar, Pools of Darkness, Pool of Radiance, Secret of the Silver Blades, Treasures of the Savage Frontier, and Unlimited Adventures
Forgotten Realms: The Archives - Collection ThreeDungeon Hack, Menzoberranzan 
D&D: Dark Sun SeriesShattered Lands, Wake of the Ravager
D&D: Krynn SeriesChampions of Krynn, Death Knights of Krynn, The Dark Queen of Krynn
D&D: Ravenloft SeriesStrahd's Possession, Stone Prophet 
D&D: Stronghold: Kingdom Simulator 
D&D: Al-Qadim: The Genie's Curse

Každá z her byla remasterovaná vydavatelstvím SNEG, jež vzniklo na popud části zaměstnanců GOG. Omlazení se dotýká jak optimalizace, tak i nového launcheru, přičemž nelze opomenout (a pro stáří her ani přehlédnout), že se jedná o RPG ze staré školy. Poradit si bez návodu či signifikantní pomoci někoho znalého je tedy spíše cesta do pekel. Hodnotu jednotlivých her docení tak především nostalgici, fanoušci předlohy nebo jednoduše ti, kdo chtějí zjistit, jak se žánr vyvíjel.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama