Na spekulované předělávce Horizon Zero Dawn prý nepracují původní autoři
i Zdroj: Guerilla Games / PlayStation
Horizon Zero Dawn Novinka Na spekulované předělávce Horizon Zero Dawn prý nepracují původní autoři

Na spekulované předělávce Horizon Zero Dawn prý nepracují původní autoři

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

2. 1. 2023 10:08

Kolem značky Horizon je v poslední době pořádně rušno. Už v únoru dorazí PS VR2 se spin-offem Call of the Mountain, vzniká i multiplayerová odbočka a už déle se spekuluje o předělávce prvního dílu pro PlayStation 5. Ta zatím ani nebyla potvrzena, internetem se ale šíří spekulace, že na ní vůbec nepracuje studio Guerilla Games.

Reklama

  • Dle insidera vznikající remaster nebo remake Horizon Zero Dawn nevzniká v Guerilla Games
  • Má za něj být zodpovědné jiné studio PlayStation

Konkrétně za informacemi stojí známý a respektovaný insider Colin Moriarty, který se měl o Horizon Zero Dawn zmiňovat ve svém podcastu Sacred Symbols. Projekt dle jeho slov skutečně vzniká, dle jeho informací se o něj ale stará jiné interní studio PlayStation. Bohužel však nespecifikoval jaké.

Moriarty také otevřeně zmiňuje označení “remake”. Dříve jsme ale slýchali spíše o “remasteru”. Faktem je, že už první díl běžel na velmi moderním enginu Decima a grafický posun by tedy nebyl tak výrazný, jako u příbuzného remaku The Last of Us: Part I. Dle dříve uniklých informací se má ale hra vyrovnávat pokračování a nabídnout o něco vyladěnější zážitek.

Studio Guerilla má mezitím pracovat na velkém DLC pro Forbidden West s podtitulem Burning Shores a dotahovat spolupráci na zmíněné VR hře Call of the Mountain. DLC vyjde 19. dubna.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama