Na ruskou invazi reaguje i esport, ESL a Blast zakazují či omezují účast ruských týmů
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Na ruskou invazi reaguje i esport, ESL a Blast zakazují či omezují účast ruských týmů

Na ruskou invazi reaguje i esport, ESL a Blast zakazují či omezují účast ruských týmů

Radek Raudenský

Radek Raudenský

3. 3. 2022 13:17 4

Na ruskou invazi reaguje i esportový svět. V minulých dnech jsme vás informovali například o opatření EA, které se rozhodlo odstranit ruské týmy z FIFA i NHL. K určitým krokům se nyní odhodlaly i esportové organizace Blast a ESL.

Reklama

  • Esportové organizace ESL a Blast reagují na současnou situaci
  • Blast Premier zakazuje účast ruských týmů na svých soutěžích a pozastavuje akce v regionu CIS
  • ESL je mírnější, chce omezit účast týmů a hráčů s vazbou na ruskou vládu

Přísnější opatření přijala první zmíněná společnost. Blast Premier zakazuje účast všem týmům, jejichž organizace pochází z Ruska, a to na dobu neurčitou. Zároveň zrušila kvalifikační turnaje z regionu CIS. Všem hráčům z tohoto regionu se omlouvá, avšak pořádání akce nepovažuje za vhodné. 

Organizace ESL přijala volnější a více specifické podmínky. Účast zakazuje hráčům či týmům, kteří „mají jasné vztahy s ruskou vládou“, přičemž se vedení odkazuje na sankce Evropské unie. Stejně jako Blast pak pozastavuje všechny turnaje a další akce v regionu CIS. Ke všemu ale ESL přistupuje individuálně, například ruské týmy Virtus.pro či Gambit se budou moct zúčastnit, ale pouze „pod neutrálním jménem, bez reprezentace jejich země, organizace nebo týmu“. 

Na poli esportu se děly i další události – například ukrajinský tým Navi ukončil spolupráci s ruskou esportovou organizací ESForce, ukrajinský místopředseda vlády zase vyzval herní společnosti a esportové organizace k opuštění ruského trhu a volal po tom, aby „udělali vše možné pro ochranu Ukrajiny, Evropy a celého demokratického světa před krvavou autoritářskou agresí.“

EA oficiálně potvrzuje smazání ruských národních týmů a klubů z FIFA a NHL
i Zdroj: Hrej.cz

EA oficiálně potvrzuje smazání ruských národních týmů a klubů z FIFA a NHL

UPDATE: EA vydává oficiální stanovisko. Vydavatel prý stojí za ukrajinským lidem a v návaznosti na rozhodnutí fotbalové i…

2. 3. 2022 17:32

Na opatření a sankce reagoval i herní vydavatel EA. Vedení se rozhodlo podpořit kroky IIHF a FIFA, ze svých hlavních sportovních sérií tak odstraní ruské týmy.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama