Na rádiích GTA Trilogy by mělo chybět téměř padesát skladeb, některé z nich se ale objevily v uniklých záběrech
i Zdroj: Hrej.cz
Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition Novinka Na rádiích GTA Trilogy by mělo chybět téměř padesát skladeb, některé z nich se ale objevily v uniklých záběrech

Na rádiích GTA Trilogy by mělo chybět téměř padesát skladeb, některé z nich se ale objevily v uniklých záběrech

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

11. 11. 2021 10:32

Už dnes vychází očekávaný remaster trojice kultovních titulů ze série Grand Theft Auto. GTA 3, Vice City i San Andreas se kromě mnoha jiných aspektů vyznačovaly nabitými rádiovými stanicemi plnými dobové hudby. Společnost Rockstar zveřejnila oficiální seznam virtuálních rádií i s jejich playlisty. Rádio nechybí žádné, mezi skladbami ale nenajdeme téměř padesát tracků, z nichž se dvacet objevilo ještě v prvních znovuvydáních na mobilech a PlayStationech. Některé z nich přitom můžeme slyšet v uniklých záběrech z hraní.

Reklama


Jedinou hrou, kde k žádným změnám oproti poslednímu releasu nedošlo, je GTA 3. V případě Vice City a San Andreas ale v seznamu chybí bezmála 20 skladeb, které jsme slyšeli i ve verzích na iOS, Android, PS3 a PS4 (už tehdy ze hry oproti úplně původním verzím kvůli licenčním právům zhruba 30 skladeb zmizelo).

Na tom by nebylo nic překvapivého, řada dalších licencí mohla v mezičase vypršet. Některé z chybějících skladeb se ale objevují v uniklých záběrech z hraní. Server VGC upozorňuje na to, že v nich můžeme slyšet například ikonickou skladbu Video Killed the Radio Star od The Buggles nebo Love Missile F1-11 kapely Sigue Sigue Sputnik. Proč tomu tak je se můžeme jen domnívat a s potvrzením musíme zřejmě počkat na definitivní vydání hry.

Už dříve z Vice City zmizely například skladby Michaela Jacksona (Billie Jean, Wanna Be Startin’ Somethin’) nebo Bark at the Moon Ozzyho Osbourna. To samé u San Andreas platí mimo jiné pro Joa Cockera (Woman to Woman), Rage Against the Machine (Killing in the Name) nebo 2Paca (I Don’t Give a Fuck). Tyto skladby a mnoho dalších se v remasterech kvůli licencím určitě nevrátí.

Dle aktuálního seznamu ale přijdeme například i o Quiet Riot (Cum On Feel the Noize), The Cult (She Sells Sanctuary), Trouble Funk (Pump Me Up) nebo Bobbyho Byrda (I’m Coming, I’m Coming, I’m Coming; I Know You Got Soul). Bizarní je, že v seznamu chybí i fiktivní kapela Love Fist.

Proč panuje v tomto ohledu takový zmatek? Mohlo dojít k chybě nebo nedorozumění. Tak jako tak ale velká část nostalgické knihovny rádií zůstala zachována. Těch pár absencí snad hráči autorům odpustí.

V původní verzi zprávy došlo k mystifikaci. Omlouváme se.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama