Na oficiální turnaj v Halo musel Microsoft dovézt vývojářské verze Xbox Series X. Těch klasických má málo
i Zdroj: Hrej.cz
Halo Infinite Novinka Na oficiální turnaj v Halo musel Microsoft dovézt vývojářské verze Xbox Series X. Těch klasických má málo

Na oficiální turnaj v Halo musel Microsoft dovézt vývojářské verze Xbox Series X. Těch klasických má málo

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

20. 12. 2021 12:49

K úsměvné, a zároveň tak trochu smutné situaci došlo během víkendového kola oficiálního turnaje Halo Championship Series v Halo Infinite. Na první turnaj série Championship totiž Microsoft nezajistil dostatečný počet klasických konzolí Xbox Series X, na kterých by mohli soutěžící hrát, problém tak řešil neobvyklým způsobem - na turnaji doplňoval chybějící zásoby devkity Xboxu Series X.

Reklama

  • Oficiální turnaj v Halo Infinite poznamenal nedostatek konzolí Xbox Series X
  • Microsoft vyřešil problém kuriózně - přivezl vývojářské verze konzole

Na Twitteru to hráčům oznámil Tahir Hasandjekic, šéf oddělení esportu studia 343 Industries (autorů Halo Infinite). Ten poukázal na to, že jsou devkity konzole hardwarově úplně stejné, jako přístroje které se normálně prodávají. Navíc běžely v režimu “retail”, fungovaly tedy jako klasické Xboxy. Jen vypadají značně odlišně. Hasandjekic se také nebál udat důvod, proč k takovému kroku došlo. Jednoduše jde o následek problémů s distribucí hardwaru a takzvané čipové krize. 

Ano, dostatek konzolí nemá ani jejich výrobce, a to ani pro potřeby jednoho z největších a nejprestižnějších turnajů platformy. Halo Championship Series se během víkendu zúčastnilo 272 týmů s prize poolem přesahujícím 250 tisíc dolarů.

Takzvané devkity jsou speciální verze konzolí určené pro vývoj v herních studiích. Hardwarově se od klasické konzole moc lišit nemusí, obvykle ale vypadají výrazně jinak a mají další funkce určené pro vývojáře, především zásobu nástrojů a speciálního softwaru pro testování a vývoj.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama