Na internet unikl hratelný prototyp Left 4 Dead
i Zdroj: Valve
Counter-Strike: Source Novinka Na internet unikl hratelný prototyp Left 4 Dead

Na internet unikl hratelný prototyp Left 4 Dead

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

8. 1. 2023 09:35

Po práci na Counter-Strike: Condition Zero měli vývojáři z Turtle Rock Studios (neboli autoři Back 4 Blood a Left 4 Dead) několik nápadů. Jedna z nich byla kouzelnická hra z pohledu první osoby, která nevznikla, protože se nepředpokládalo, že by naplnila naznačená očekávání, a druhá byla modifikace pro Counter-Strike: Source, kterou přeneseně znáte velice dobře. Tento mod je totiž základem pro již zmíněné Left 4 Dead. Pod názvem Terror-Strike proměnil jednu ze znepřátelených stran konfliktu (přesněji Counter-Terrorists) v dotěrný roj robotů s noži, což dalo za vznik Left 4 Dead, jak jej známe dnes.

Reklama

  • Na internet unikla mapa, která  byla prekonceptem Left 4 Dead a následně i Back 4 Blood
  • Jde o nyní dostupnou modifikaci pro Counter-Strike: Source, kde jsou nepřáteli roboti vybavení noži

Jak vysvětluje zakladatel studia Turtle Rock Michael Booth: „Když jsme vyvíjeli roboty pro Counter-Strike: Source, zjistili jsme, že vyslání několika z nás s automatickými zbraněmi proti 30 robotům s noži je docela zábava. Po vydání Counter-Strike: Source na konci roku 2004 jsme se tedy rozhodli začít experimentovat s novými prototypy. Základní jádro ve formě 'malého spřáteleného týmu proti hordám dotírajících nepřátel' bylo něco, k čemu jsme se stále vraceli a brzy jsme si uvědomili, že kooperace proti hordě měla obrovský potenciál." 

Zatímco modifikace jako speciální nakažení s různými schopnostmi a vtipné žertování postav přišly až výrazně později, nyní volně dostupný prototyp Terror-Strike demonstruje hlavní gró myšlenky. Tento prototyp se totiž stal součástí aktuálního úniku map Counter-Strike: Source, který se nazývá Zombie City a pochází od neznámého autora.

Podle Tylera McVickera, který informaci o mapě rozšířil, je stávající únik zřejmě vůbec prvním, kdy mohl svět prototyp Left 4 Dead vedle obrázků vidět v akci. V podrobném videu vysvětluje, jak se mapa, vyvinutá pro Counter-Strike: Source, stala předstupněm slavné hry společnosti Valve, jež dostala i nástupce a dále i nepřímé pokračovatele, jako je Evolve.

Prototyp, o kterém je výše psáno, prošel taktéž mírnou úpravou. V zájmu toho, aby byla uniklá verze co nejlépe hratelná došlo k úpravě souborů od moddera Wolfcl0cka, přičemž tento soubor je nyní dostupný na stránce GameBanana v sekci Counter-Strike: Source. 

Podle popisu, který zde najdete je, Zombie City „mapa vytvořená společností Valve (nebo možná Turtle Rock Studios), která byla součástí složky mapových zdrojů, která byla nedávno vydána. Je to pravděpodobně výchozí bod hry Left 4 Dead a ti z vás, kteří již slyšeli název Terror-Strike, budou rádi, když dostanou šanci zahrát si tuto prototypovou úroveň.“

Snímky z uniklé mapy odhalují, že je Zombie City jednoduchou městkou mapu s malými detaily a větším množstvím robotů. Stejně tak jako v pozdějším Left 4 Dead, resp. Back 4 Blood, není navíc cílem rozptýlit ani zneškodnit bomby, ale spíše přežít nápor a dostat se na konec.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama