Na Epicu je k dostání ztřeštěná adventura i ulítlá městská akce se seniory. Ve výhledu je i teraformace Marsu
i Zdroj: Asmodee Digital
Novinka Na Epicu je k dostání ztřeštěná adventura i ulítlá městská akce se seniory. Ve výhledu je i teraformace Marsu

Na Epicu je k dostání ztřeštěná adventura i ulítlá městská akce se seniory. Ve výhledu je i teraformace Marsu

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

30. 4. 2022 10:45

Epic Game Store nabízí novou skupinu her zdarma. Vážnější Amnesii, kterou nabízel posledně, střídá za výrazně veselejší partu, a to surrealistickou adventuru Paradigm a důchodcovskou akci Just Die Already. Od dalšího čtvrtka, kdy i tato nabídka pomine, se pro změnu dostaneme k digitální verzi jedné ze známějších deskovek.

Reklama

  • V bezplatné nabídce Epic Games Store je nyní Paradigm a Just Die Already
  • Od 5. května se nabídka promění za digitální verzi deskovky Terraforming Mars

Desková hra Terraforming Mars navržená Jacobem Fryxeliusem bude v nabídce Epicu dostupná od 5. května. O její předělání pro počítače se postarali vývojáři z Asmodee Digital, kteří se specializují právě na digitalizaci deskovek, jako je např. Gloomhaven, Arkham Horror či Carcassonne. Pomineme-li ovšem tu práci, která se zatím daří, což je např. Gloomhaven, dosavadní výstupy studia jsou poměrně často spojovány spíše se smíšeným hodnocením. Naštěstí, právě Terraforming Mars je příkladem té, která hráče oslovila poměrně značně. Škoda jen pramálo vydaných rozšíření.

Smyslem hry, jak už plyne přímo z názvu, je postupná proměna rudé planety do podoby, kdy se stane více obyvatelnou a životaschopnou. V praxi to funguje tak, že mimo sběru zdrojů vytváříte dýchatelnou atmosféru, měníte okolní teplotu a budujete základy těch několika prvků, které umožní například tvorbu oceánů či zeleně. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama