Multiplayerový spin-off Zaklínače se po rebootu vrací do vývoje
i Zdroj: CD Projekt
Novinka Multiplayerový spin-off Zaklínače se po rebootu vrací do vývoje

Multiplayerový spin-off Zaklínače se po rebootu vrací do vývoje

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

12. 5. 2023 13:09

Studio CD Projekt oznámilo, že se do plného vývoje vrátil projekt Sirius, multiplayerový spin-off série Zaklínač. Ten nedávno prošel restartem vývoje kvůli údajně nevyhovujícím ambicím, plánům a komerčnímu potenciálu projektu. Nyní má hra od studia Molasses Flood nový aplikační rámec a může vesele vznikat.

Reklama

  • Projekt Sirius od CD Projektu už má nový framework

Projekt Sirius byl oznámen minulý rok v rámci širších plánů studia CD Projekt s celou řadou větších či menších projektů. Vzniká tak po boku pokračování Cyberpunku 2077, úplně nové značky, další trilogie her Zaklínač nebo remaku prvního Zaklínače. Od začátku ale zřejmě v tomto line-upu hrál spíše druhé housle. Titul charakterizovaný jako kombinace příběhové a multiplayerové akce zřejmě vydavatele nepřesvědčil o správných základech.

CD Projekt hovoří o rebootu multiplayerového Zaklínače a zavádí menstruační volno
i Zdroj: CD Projekt Red

CD Projekt hovoří o rebootu multiplayerového Zaklínače a zavádí menstruační volno

Polské studio CD Projekt v rámci diskuze s investory nabídlo konkrétnější pohled na některá nedávná byznysová rozhodnutí.…

31. 3. 2023 13:02

V březnu se tedy objevily informace o tom, že musel být vývoj restartován a došlo k zásadním změnám v plánech. CD Projekt avizoval, že je potřeba potenciální finanční průšvih zatrhnout už v základu a studia tak společně přišla s novou strategií. Podle aktuálních zpráv už je ale management s plánem spokojený a projekt se tak posune do další fáze.

Na hře pracuje bostonský tým Molasses Flood, známý pro svou roguelike prvotinu The Flame in the Flood. V říjnu roku 2021 ho CD Projekt odkoupil. Společně s Digital Scapes Studios šlo o vůbec první podobnou akvizici polské firmy.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama