Multiplayerová střílečka The Finals od autorů Battlefieldu má nabízet neuvěřitelnou míru destrukce
i Zdroj: Embark Studios / Steam
Novinka Multiplayerová střílečka The Finals od autorů Battlefieldu má nabízet neuvěřitelnou míru destrukce

Multiplayerová střílečka The Finals od autorů Battlefieldu má nabízet neuvěřitelnou míru destrukce

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

28. 9. 2022 10:00

Během zahajovacího večera letošního Gamescomu byl nenápadným trailerem oznámen projekt The Finals. Týmová multiplayerová střílečka od veteránů série Battlefield ze studia Embark na první pohled absolutně zapadne do proudu generických a rádoby stylových multiplayerových akcí, z davu ale vystupuje velmi komplexním systémem destrukce.

Reklama

  • Embark Studios Patricka Söderlunda ukázali novinářům za zavřenými dveřmi The Finals
  • Multiplayerová akce odhalená na začátku letošního Gamescomu sází na neuvěřitelnou destrukci prostředí

Titul viděla v pohybu vybraná média z herního světa a redaktoři se shodují, že ukázky destrukce prostředí berou dech. Na pohled sice skutečně hra zasazená do světa, kde se konají televizní show spočívající ve vzájemném vraždění soutěžících, připomíná řadu dalších podobných projektů (zrušený Hyper Scape nebo chystané Hyenas). Akci ale rychle změní moment, kdy se začnou dynamicky bortit obrovské budovy, mezi kterými se parkourovým stylem pohybují bojující trojčlenné týmy hráčů.

Pár utržků přímo z boje ukazuje první pre-alpha trailer. Autoři sami jsou ale údajně velmi tajemní co se použitých technologií týče a konkrétnější chtějí být až po samotném vydání. Zároveň ale velmi sebevědomě hlásí, že jejich hra má potenciál změnit žánr jako takový a ukázat, kam lze multiplayerovou destrukci posunout. Trochu uvěřitelnosti jejich slovům dodává to, že hra nevyjde na starší generaci konzolí.

Nad rámec destrukce má dynamické prostředí ovlivňovat boj i jinými způsoby. Hráči mají mít možnost sutiny sbírat a házet po ostatních. Chybět nebude ani zbraň střílející lepidlo ve stylu Prey. S ní bude možné vytvářet nové cesty a získat tak taktickou výhodu. Pro pohyb bude klíčové využití přitahovacího háku, gunplay jako takový má třeba dle PCGameru v mnohém připomínat Battlefield.

Švédští Embark Studios pod vedením bývalého viceprezidenta EA Patricka Söderlunda zároveň pracují na kooperativní střílečce ARC Raiders. Ta byla před pár týdny odložena na příští rok.

První hráči si The Finals vyzkouší 29. září, kdy začínají uzavřené playtesty. Snad se brzy dozvíme, zda jsou obrovské ambice autorů vůbec dosažitelné.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama