Grand Theft Auto IV Článek Multiplayer za kačku: pecky z Xboxu 360

Multiplayer za kačku: pecky z Xboxu 360

Jaromír Möwald

Jaromír Möwald

6. 9. 2012 22:00 2
Reklama

Po osobních počítačích se v našem multiplayerovém seriálu tentokrát zaměříme na konzoli Xbox 360. Mezi její nejhranější hry patří Halo: Reach, Call of Duty: Modern Warfare 3 a Gears of War 3, což jsou osvědčené (a rovněž vcelku levné) sázky na jistotu. Proto je taky budeme s klidem ignorovat a zaměříme se spíše na hry, které jsou třeba starší, ale jejich výhodou je extrémně nízká cena a hlavně fakt, že vám pořád mají co nabídnout nejen v zápolení hejna lidí. Ještě předtím, než se pustíte do čtení, dovolte nám malou informaci, týkající se námi uvedených cen jednotlivých her. V českých herních obchodech platí ta, která je uvedená v článku, ale to neznamená, že pokud se porozhlédnete v zahraničí, tak nemůžete najít cenu ještě výhodnější. Čím menší investice, tím pocit budete mít, když to zrovna nebude váš šálek kávy. Může to ale být trochu dvousečná zbraň, neboť při pohledu na nízké ceny se může z vaší peněženky rozkutálet ve výsledku daleko více peněz, obzvlášť pokud zabrousíte do Anglie, ale to už je úplně jiná pohádka.

Grand Theft Auto 4

Naše hodnocení: 10/10 | Testováno na X360 | Aktuální cena: +- 500 Kč

Po dlouhém rozmýšlení, zda otestovat čtvrté GTAčko, nebo Red Dead Redemption (čistě pro informaci, hraje se pořád a hraje se hodně) padla volba na GTA z důvodu toho, že spousta lidí by se možná chtěla připravit na očekávaný příchod dílu pátého. A kde jinde byste tak měli učinit, než v ulicích Liberty City. Bohužel, první nedostatek, kterého jsme si všimli, je v grafice. Co se týče konzolové verze, tak ta už opravdu mele z posledního a navíc na ni nelze aplikovat spoustu HD modů, které se vyrojily pro PC verzi. Zpočátku bylo poměrně složité najít vůbec nějaké protihráče, neboť v deathmatchi se k nám neustále připojoval jeden konkrétní zmatený Nizozemec a ani v ostatních módech jsme nebyli o moc úspěšnější. S naší vytrvalostí se ale zvyšoval i počet online uživatelů a rovněž tak zábavnost. Pravda, už to není co to bývalo a mydlení mezi rančery v RDR je prostě o řád vymazlenější, ale pokud jste se až doteď báli v menu mobilního telefonu na položku multiplayer vůbec kliknout, tak ani teď na to stále není pozdě.

Hodnocení hráčů: 7/10 | Pocit z hraní: 7/10

Splinter Cell: Conviction

Naše hodnocení: 9/10 | Testováno na X360 | Aktuální cena: +- 500 Kč

Testování multiplayeru v zatím posledním dílu série Splinter Cell vypadalo zpočátku trochu beznadějně. Po první rychlé hře, ze které nás spoluhráč utekl předčasně, jsme na další šanci čekali na náš vkus až příliš dlouho. Na vině byl však výběr módu. Je velmi pravděpodobné, že spousta hráčů si během některé ze slev zakoupila DLC s dalšími mapami a hrála na nich. Chtě nechtě jsme museli tasit peněženku taky, ale odměnou nám bylo okamžité najití hry (na nové mapě z DLC, pro úplnost) a pohodový spoluhráč, se kterým jsme se dokonce domlouvali na plnění achievementů. Další pokusy vyzněly také výrazně ve prospěch zábavnosti, tudíž pokud si chcete užít Conviction ještě nad rámec parádní a docela dlouhé kampaně, rada je jednoduchá. Investujte do DLC a hrát můžete, seč vám síly stačí. Sice si budete muset chvilku zvykat na ovládání, pokud je to už delší čas, co jste hru do mechaniky šoupli naposledy, ale odměna bude více než sladká. Hodnocení však musí reflektovat celkovou cenu, která je nutná k plnohodnotnému zážitku, tudíž nekoukejte na tu pětku jako tele na nová vrata. Bez dalších 800 MS bodů byste si dost možná ani neškrtli, ale to už se dostáváme do úplně jiné cenové hladiny, která ani náhodou nezapadá do našeho hesla multiplayer za kačku.

Hodnocení hráčů: 7/10 | Pocit z hraní: 5/10

Assassin’s Creed: Revelations

Naše hodnocení: 9/10 | Testováno na X360 | Aktuální cena: +- 500 Kč

Původně jsme sice pro test měli připravený předchozí díl Brotherhood, kde se multiplayer objevil v sérii vůbec poprvé. Po rychlém šmejdění internetem jsme ale zjistili, že Revelations se prodává mnohde za stejnou cenu, jako právě jeho starší bratříček, takže nakonec jsme se rozhodli ve prospěch prozatím posledního dílu série Assassin’s Creed. A musíme říci, že výsledek nás příjemně překvapil. Skoro před rokem (a ještě o rok dříve taky) jsme si stěžovali, že multiplayer sice nabízí super nápad, ale vinou nedisciplinovaných hráčů ho neumí prezentovat v dostatečné síle. Dejte tomu rok a problém je pryč. Zmateně pobíhajících hráčů v jinak přísně stealthovém multiplayeru je naprosté minimum. Většina si dává setsakramentského bacha, aby nebyla prozrazena a i na nízkém levelu se dá poměrně snadno porážet o dvě, až tři desítky zkušenostních úrovní lepší protihráče. Se samotným připojováním nebyl vůbec žádný problém, serverů je zjevně dost a obsazenost je takřka stoprocentní. Horší to už ale bylo s občasným odpojováním z rozehrané partie, které nemělo žádné racionální vysvětlení, kromě quitnutí hostujícího hráče. To však na našem dobrém dojmu pranic nezměnilo.

Hodnocení hráčů: 9/10 | Pocit z hraní: 9/10

Kane & Lynch 2: Dog Days

Naše hodnocení: 7/10 | Testováno na X360 | Aktuální cena: 300 Kč

Na závěr povídání o multiplayerovkách na Xboxu 360 jsme si nechali tyhle dva řízky, kteří sice nepatří mezi tu nejprodávanější elitu hraní, ale zábavě dovedou posloužit velmi dobře. Multiplayer se v tomto případě smrsknul jenom na kooperativní módy, neboť kampaň je možné projet pouze v režimu rozdělené obrazovky. Křehké spojenectví mezi zločinci, kterým jde o peníze až v první řadě, fungovalo přesně před dvěma lety na jedničku. A k našemu překvapení se nejen lobby zaplnila ziskuchtivými hráči během minutky, ale hlavně se povedlo narazit na takové jedince, kteří se snažili hrát týmově, a když už si někdo začal vyskakovat, tak byl promptně umlčen. Chvilku sice trvalo, než si člověk zvyknul na ovládání, ale jakmile vám přejde do krve, tak si budete rochnit v netradičním systému snímání jakoby rozostřeným mobilním telefonem a sprostých hláškách. U ostatních módů jsme ale už tak úspěšní nebyli. Nebo respektive, nepřipojil se k nám vůbec nikdo a celkově tak multiplayer v Dog Days působí trochu rozpačitě. Když už si hru za velmi příznivou cenu pořídíte, asi nebudete litovat. Pokud byste však šli čistě po multiplayerovém zážitku, nebude to úplně to pravé ořechové.

Hodnocení hráčů: 7/10 | Pocit z hraní: 5/10

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama