Monster Energy opět bojuje s vývojáři kvůli názvu hry. Tentokrát jde o nezávislé Dark Deception: Monsters & Mortals
i Zdroj: Glowstick Entertainment / Steam
Byznys Novinka Monster Energy opět bojuje s vývojáři kvůli názvu hry. Tentokrát jde o nezávislé Dark Deception: Monsters & Mortals

Monster Energy opět bojuje s vývojáři kvůli názvu hry. Tentokrát jde o nezávislé Dark Deception: Monsters & Mortals

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

5. 4. 2023 08:39

Výrobce energetických nápojů Monster Energy opět hodlá rozporovat použití slova “monster” v názvu hry. Tentokrát se mu nelíbí nezávislý multiplayerový horor Dark Deception: Monsters & Mortals od studia Glowstick Entertainment. Ten ale vyšel už na konci roku 2020.

Reklama

  • Výrobce energetických nápojů Monster Energy opět napadá vývojáře kvůli názvu hry
  • Nelíbí se mu titul Dark Deception: Monsters & Mortals od studia Glowstick
  • Ten nicméně funguje řadu let
  • Vývojář vyzývá k bojkotu a slibuje soudní spor

Od té doby, zdá se, název potravinářské firmě nevadil. Až nyní zakladatel studia Vincent Livings na Twitteru sdělil, že se s ním snaží soudit. Monster Energy označuje za “trademarkového trolla”. Poukazuje na to, že i když se nápoje snaží profilovat jako značka spojená s hráči, má k vývojářům podezřele nepřátelský vztah.

Právníci Monster Energy údajně tvrdí, že jsou názvy obou produktů příliš podobné a hráči můžou zaměňovat titul za jejich energy drinky. Livings ale slibuje, že se nevzdá a bude název hájit u soudu. Zároveň slíbil, že následně zveřejní všechny taktiky, kterými se ho snažila firma osočit, aby se v případě potřeby mohli připravit i další vývojáři plánující využít slovo Monster v názvu své hry.

Nakonec pak vyzývá k bojkotu nápojů Monster, ale i mateřské společnosti CocaCola Co.

O podobné situaci jsme informovali v roce 2020, kdy společnost Ubisoft popudila výrobce svým chystaným titulem Gods and Monsters. V tomto případě nakonec došlo ke změně názvu na Immortals: Fenyx Rising. Studio ale tvrdilo, že byla změna čistě účelová a souvislost se sporem nikdy potvrzena nebyla.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama