Místní úřady vyšetřují Ubisoft Singapore kvůli údajnému sexuálnímu zneužívání na pracovišti
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Místní úřady vyšetřují Ubisoft Singapore kvůli údajnému sexuálnímu zneužívání na pracovišti

Místní úřady vyšetřují Ubisoft Singapore kvůli údajnému sexuálnímu zneužívání na pracovišti

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

17. 8. 2021 18:24

V kontextu současného dění v řadě studií po celém světě přichází další vyšetřování související s obviněními ze sexuálního zneužívání a diskriminace v herním vývoji. Poslední týdny byl v tomto ohledu ostře sledovaným Activision, který čelil žalobě u kalifornského soudu, dlouhodobě má ale se vztahy problém i Ubisoft. Nyní je pod drobnohledem jeho pobočka v Singapuru, kterou vyšetřují lokální úřady.

Reklama

  • Singapurské úřady vyšetřují údajné obtěžování a diskriminaci v Ubisoft Singapore
  • Kultura ve firmě je údajně velmi špatná
  • Provinilcům hrozí přísné testy

Blog Kotaku zhruba před měsícem zjistil, že mělo v jeho kancelářích, kde zhruba 500 zaměstnanců pracuje na prokletém projektu Skull & Bones, docházet k nevhodnému chování, sexuálnímu obtěžování, platové diskriminaci na základě rasy, šikany od nadřízených a obecně frustraci ze špatného projektu a neschopného vedení ( související s dlouhodobými problémy vývoje Skull & Bones). Dle informací místního deníku The Straits Times se nyní na poměry ve firmě zaměřuje úřad kontrolující pracovní podmínky a fungování zaměstnavatelů.

Ten také všechny zaměstnance vyzývá, aby jakékoliv chování za hranou zákona, tedy sexuální obtěžování a útoky, bez okolků hlásili na policii. Pokud navíc úřad zjistí, že v pobočce skutečně dochází k nekalému jednání, může to pro ni mít velmi nepříjemné následky. Jednak může země na až dva roky přestat vydávat a obnovovat pracovní povolení pro zahraniční pracovníky, což by bylo pro mezinárodní tým vývojářů velmi nebezpečné. V případě jedinců pak může potvrzení obvinění ze sexuálního zneužívání vést k pokutám, trestům odnětí svobody a v určitých případech i místnímu specifiku, trestu bičováním.

Manažer pobočky Darryl Long potvrdil, že úřady Ubisoft Singapore vyšetřují a také připustil, že se týmy v uplynulých letech potýkaly s určitými problémy s firemní kulturou, a že „mají stále co zlepšovat“. Zároveň ale upozornil na to, že se ve firmě o všech problémech mluví, aktivně se řeší, zaměstnanci by měli procházet školeními a poškození budou adekvátně odškodněni.

V souvislosti se zmíněnou kauzou Activisionu podepsalo přes 1000 současných i dřívějších zaměstnanců Ubisoftu otevřený dopis, kde svým kolegům vyjadřovali solidaritu. Zároveň ostře kritizovali, že Ubisoft i přes dlouhotrvající diskuzi o toxickém prostředí ve firmě neprochází výraznějšími změnami a údajní sexuální násilníci jsou stále kryti a bráněni svými nadřízenými.

V minulosti v Ubisoftu došlo k několika personálním změnám. Po nařčení z nevhodného chování z firmy odešli například chief creative officer Serge Hascoet, generální ředitel kanadských studií Yannis Mallat, šéf celosvětového oddělení lidských zdrojů Cécile Cornet, kreativní ředitel Ashraf Ismail nebo viceprezidenti Tommy Francois a Maxime Béland.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama