Mírumilovné Artico brzy pozve na projížďku se psím spřežením. Původně šlo o drsný survival
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Mírumilovné Artico brzy pozve na projížďku se psím spřežením. Původně šlo o drsný survival

Mírumilovné Artico brzy pozve na projížďku se psím spřežením. Původně šlo o drsný survival

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

7. 12. 2021 09:12

Vývoj nezávislé explorativní adventury Artico se pomalu blíží do zdárného konce. Autoři Claudio Norori a Antonio Vargas ujeli s virtuálním psím spřežením pořádný kus cesty, na začátek příštího roku chystají vydání plné verze. Na první pohled je jasné, že jde o mírumilovnou jízdu, původně se však jednalo o drsný survival.

Reklama

  • Artico se původně řadilo mezi drsné survivaly
  • Autoři se následně rozhodli pro zásadní změny, nyní jde o explorativní zážitek
  • Plná verze vyjde v únoru

Artico bylo dříve vyvíjeno pod názvem Eternal Winter. Survival obsahoval poměrně drsné prvky, postava mohla zemřít hlady a zmizet pod hromadou sněhu, hra dokonce umožňovala zabít psa kvůli masu. Autoři se ale nakonec rozhodli, že naberou trochu jiný směr, Artico naopak hráče vybízí, aby husky čas od času pohladili.

Hlavní postavou je výzkumník, který se v zamrzlé krajině snaží sbírat cenné vzorky. Na základně provádí experimenty, občas něco prodá, aby mohl zázemí rozšířit a pořídit si nezbytně nutné přístroje. To hlavní kouzlo se však skrývá v průzkumu okolního prostředí, kde se může pohybovat se psím spřežení, ve speciálním kajaku nebo na glideru.

Autoři dokonce připravují možnost kooperace s dalšími hráči, může tedy dojít i na improvizované závody. Artico se z předběžného přístupu překlopí do plné verze v únoru příštího roku.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama