Microsoft se chlubí, že do Halo Infinite i Forza Horizon 5 naskočily desítky milionů hráčů
i Zdroj: Hrej.cz
Halo Infinite Novinka Microsoft se chlubí, že do Halo Infinite i Forza Horizon 5 naskočily desítky milionů hráčů

Microsoft se chlubí, že do Halo Infinite i Forza Horizon 5 naskočily desítky milionů hráčů

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

26. 1. 2022 12:50

Včera proběhl hovor s investory Microsoftu, v příštích hodinách a dnech se tedy zřejmě budeme dozvídat řadu zajímavých informací. Jednou z prvních je ta, že se CEO společnosti Satya Nadella pochlubil obrovskými čísly hráčů, kteří vyzkoušeli poslední dva exkluzivní hity Xboxu. Do Forza Horizon 5 prý během 4 měsíců naskočilo 18 milionů hráčů, Halo Infinite si pak od vydání na začátku prosince vyzkoušelo kolem 20 milionů hráčů.

Reklama

  • Halo Infinite vyzkoušelo 20 milionů, Forzu Horizon 5 18 milionů hráčů
  • Jde o rekordy značek
  • Microsoftu se vyplácí předplatné Game Pass
  • Otázkou je, kolik hráčů si hry koupilo nebo v nich utratilo za mikrotransakce

V obou případech jsou to rekordy značek a v každém případě značí velký úspěch. Obě hry mají ale zároveň oproti svým předchůdcům velmi specifickou výhodu. Jsou totiž od vydání součástí Game Passu a Halo Infinite je v multiplayeru přímo free-to-play, do zmíněných milionů se tedy počítají i hráči, kteří hry jen stáhli a na moment vyzkoušeli. Jen těžko to lze srovnávat s tituly, které na trh přicházely s cenovkou blížící se 2000 korunám.

Na druhou stranu to dokazuje, jak silnou zbraň Microsoft s předplatným drží. Server The Verge připomíná, že třeba 18 milionů u Forza Horizon, tedy závodní hry, které lze považovat za celkem specifický žánr, je naprosto astronomické číslo, které nachází přemožitele jen u fenomenálního Mario Kart 8 Deluxe (přes 38 milionů prodaných kopií). Například nejúspěšnější, třetí díl série Gran Turismo prodal kolem 15 milionu kopií. Celkově zřejmě stále vede Forza Horizon 4, kterou údajně vyzkoušelo přes 24 milionů hráčů, to je ale statistika z více než dvou let od vydání. Horizon 5 má tedy našlápnuto k tomu, aby se stal jednou z nejúspěšnějších závodních her historie.

Forza Horizon 5 hlásí 10 milionů hráčů, jde o nejúspěšnější launch Xboxu
i Zdroj: Hrej.cz

Forza Horizon 5 hlásí 10 milionů hráčů, jde o nejúspěšnější launch Xboxu

Už v předběžném přístupu bylo jasné, že Forza Horizon 5 bude velmi úspěšný titul. Servery sice pořádně nefungovaly, Xbox ale…

19. 11. 2021 19:35

20 milionů u Halo Infinite pak lze srovnávat s 81 miliony prodaných kusů za dvacetiletou historii série. Microsoft ale bohužel nezveřejňuje, jaké procento hráčů si hru koupilo, vyzkoušelo v předplatném nebo stáhlo v rámci free-to-play modelu.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama