Microsoft potvrdil, že se konzole Xbox vždy prodávaly se ztrátou
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Microsoft potvrdil, že se konzole Xbox vždy prodávaly se ztrátou

Microsoft potvrdil, že se konzole Xbox vždy prodávaly se ztrátou

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

7. 5. 2021 15:02

Není žádné tajemství, že výrobci konzolí na hardwaru nic moc nevydělají. O příjmy se starají především konkrétní tituly, případně služby. Tuto skutečnost Microsoft nyní přímo potvrdil.

Reklama

  • Viceprezidentka Xboxu přiznala, že Microsoft na prodeji konzolí nikdy nevydělával
  • Červená čísla kompenzují prodejem her a předplatitelských služeb

Microsoft figuruje v soudní kauze Epic vs. Apple. Jako provozovatel virtuálního obchodu totiž může přinést důležité svědectví. Společnost zastoupila Lori Wright, viceprezidentka Xboxu, u soudu odpovídala na otázky právního zástupce Epic Games, kterým je Wes Earnhardt.

V první otázce se doptával na marži v souvislosti s prodejem konzolí Xbox. Wright odpověděla, že žádná není, jelikož se prodávají se ztrátou. Vysvětlila, že jsou červená čísla kompenzována prodejem her a předplatitelských služeb. Earnhardt se následně snažil zjistit, zda Microsoft vůbec někdy profitoval z prodeje konzolí. Wright odpověděla, že nikoliv.

Co se týče minulé generace, zde Microsoft už v samotných prodejích významně zaostává za svými konkurenty. Odhaduje se, že se celkem podařilo prodat něco přes 50 milionů konzolí Xbox One. PlayStation 4 dosáhl na číslo 116 milionů, čímž se zařadil na čtvrtou příčku historicky nejprodávanějších konzolí. Daří se i Nintendu, zrovna včera jsme informovali o skutečnosti, že Switch překonal hranici 84 milionů prodaných kusů.

Obecně se předpokládá, že se v pozdější části konzolového cyklu daří srazit náklady na výrobu, s čímž přichází i jisté zisky. Microsoftu se ale tento trik evidentně příliš nedaří. Společnost se tím ale nemusí nijak trápit. Nedávno zveřejněné finanční výsledky naznačují, že si herní divize i tak vede velice dobře.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama