Microsoft měl v Japonsku za posledních dvacet let prodat 2,3 milionu konzolí Xbox. Xbox Series vede nad Xbox One
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Microsoft měl v Japonsku za posledních dvacet let prodat 2,3 milionu konzolí Xbox. Xbox Series vede nad Xbox One

Microsoft měl v Japonsku za posledních dvacet let prodat 2,3 milionu konzolí Xbox. Xbox Series vede nad Xbox One

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

5. 3. 2022 12:45

Zahledíme-li se do současného i historického rozložení prodejnosti jednotlivých herních konzolí podle regionu, netrvá dlouho rozeznat, že zákaznické zázemí Xboxu leželo vždy prvořadě na západě. Nintendo a PlayStation si nerovným dílem většinou rozdělili domácí Japonsko ve prospěch Nintenda, přičemž na konzole Microsoftu zbyla jen menší část tamního trhu. Nově uveřejněná čísla magazínu Famitsu tuto skutečnost dále podporují.

Reklama

  • Magazín Famitsu uveřejnil japonská prodejní čísla jednotlivých konzolí Xbox i her, které na ně vyšly
  • Celkově se mělo prodat okolo 2,3 milionu konzolí: Xbox 360 (1,6 milionu), Xbox (470 tisíc), Xbox Series (142 tisíc), Xbox One (114 tisíc)
  • Nejúspěšnější hrou je Dead or Alive 3 (Xbox - 271 tisíc)

Při započtení každé z generací Xboxu, čiže Xbox, Xbox 360, Xbox One a Xbox Series, se mělo Microsoftu dosud na japonském trhu podařit udat 2,3 milionu konzolí. Při zohlednění prodeje každé z konzolí zvlášť je pak výsledek pořadí v zásadě podle očekávání. 

Prvním místem za počet prodaných kusů se může nepřekvapivě pochlubit Xbox 360, jenž po dlouhou dobu vítězil nad PS3, a to hlavně díky kombinaci nižší ceny a dřívějšího data vydání. Jeho prodejní čísla měla u Japonců dosáhnout na více než 1,6 milionu kusů, a to i přes pověstný The Red Ring of Death.

Druhou příčku se značným odstupem obsadila dále konzole, s níž značka Xbox v roce 2002 vznikla. První Xbox si měl za svou zlatou éru připočíst nad 470 tisíc prodaných kusů, přičemž odstup za úspěchem Xboxu 360 lze mimo menšího herního trhu připočíst i popularitě PS2. Současně je ale také dobré poznamenat, že právě originální Xbox se má ze všech konzolí Microsoftu pochlubit nejlépe prodávaným titulem. 

Vedoucí místo za posledních dvacet let prodejů her na Xbox mělo na japonském trhu obsadit Dead or Alive 3 s 271 tisíci prodanými kusy. Za ním se následně tyčí už jen zástupci generace Xbox 360, a to Star Ocean 4: The Last Hope (208 tisíc), Tales of Vesperia (204 tisíc), Blue Dragon (203 tisíc) a The Last Remnant (154 tisíc). 

Na rozdíl od Xboxu 360 měl tak Xbox v rámci Dead or Alive 3 nezvykle velkou retenci hráčů.

Podle titulku už lze poměrně snadno soudit, že třetí v pořadí sledované celkové prodejnosti vyvstal Xbox Series X|S. Oproti poslednímu Xboxu One, jenž za dobu své nyní již ukončené produkce dosáhl jen na 114 tisíc prodaných kusů, má mít Xbox Series na kontě už 142 tisíc prodaných kusů. Nižší číslo je zde ale potřeba pochopitelně vážit v okolnostech pokračující čipové krize.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama