Microsoft hlásí nedostatek ovladačů pro Xbox. Po celém světě docházejí, v Česku zatím problém není
i Zdroj: Xbox
Novinka Microsoft hlásí nedostatek ovladačů pro Xbox. Po celém světě docházejí, v Česku zatím problém není

Microsoft hlásí nedostatek ovladačů pro Xbox. Po celém světě docházejí, v Česku zatím problém není

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

22. 6. 2022 13:30

Společnost Microsoft oficiálně potvrdila, že vlivem problémů se zásobováním dochází po celém světě k výpadkům a nedostatkům distribuce ovladačů pro konzole Xbox. Dle zahraničních magazínů je po celém světě problém nové ovladače vůbec sehnat, pro Českou republiku to ale zatím, zdá se, neplatí.

Reklama

  • Dle Microsoftu vznikl problém se zásobami ovladačů Xbox
  • Týká se hlavně západní Evropy
  • V Čechách je ovladačů dost, někteří velcí prodejci ale už zásoby nemají

Dle magazínu VGC řada zahraničních obchodních řetězců během června kompletně vyprodala své zásoby ovladačů a hráči jsou často odkázání na nákupy z druhé ruky. V největších problémech jsou prý prodejci v západní Evropě, například ve Velké Británii nemá ovladače Xbox na skladě žádný z významných řetězců ani oficiální distribuce Microsoftu. Sem tam se zásoby objevují jen v regionálních mutacích Amazonu. Dle fór Resetera pak mají problémy i zájemci v Austrálii, Francii, Dánsku, Nizozemí nebo Německu. Pouze použité ovladače také nabízí americký Amazon. Na druhou stranu kamenné obchody ve Spojených státech prý se zásobami problémy nemají.

Nedostatek se také plošně netýká České republiky. Více než standardně udávaných pět kusů na skladě mají velké obchodní řetězce včetně Alzy, Datartu nebo Mironetu. Zásoby by měli mít i menší prodejci. Vyprodáno ale hlásí třeba v CZC, TSBohemia nebo na oficiálním webu Microsoftu a někde je v nabídce pouze bílá varianta. I u nás by se tedy mohla situace brzy změnit.

Finanční ředitel Xboxu předpokládá, že letos k zlepšení situace se zásobami konzolí nedojde
i Zdroj: 343 Industries

Finanční ředitel Xboxu předpokládá, že letos k zlepšení situace se zásobami konzolí nedojde

Tim Stuart, CFO společnosti Xbox, je opatrný a tvrdí, že přetrvávající problémy se zásobami nové generace konzolí a herního…

16. 6. 2022 12:46

Problémy se zásobováním VGC potvrdil mluvčí Microsoftu. Už od vydání nové generace konzolí na konci roku 2020 firmy bojují s poptávkou výrazně převyšující nabídku nového hardwaru, minimálně periferie ale byly k dostání běžně. Vlivné osoby z různých dotčených firem pravidelně oznamují, že se dle jejich předpokladů situace v blízké době nezlepší.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama