Microsoft Flight Simulator se dočká výrazné optimalizace. Rozdíl má být opravdu markantní
i Zdroj: Hrej.cz
Microsoft Flight Simulator Novinka Microsoft Flight Simulator se dočká výrazné optimalizace. Rozdíl má být opravdu markantní

Microsoft Flight Simulator se dočká výrazné optimalizace. Rozdíl má být opravdu markantní

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

1. 7. 2021 12:23

Microsoft Flight Simulator v loňském roce uhranul fanoušky létání i úplné laiky svým úžasným podáním celé planety Země. Problém byl ale ten, že si její krásy mohlo (pohodlně) vyzkoušet jenom omezené množství fanoušků, titul byl totiž pořádným žroutem výkonu procesoru a i výkonnější herní sestavy s ním měly problém. Autoři ze studia Asobo ale nyní představují Update 5, který má mimo jiné díky úpravám kódu přinést výrazné zlepšení.

Reklama

  • Microsoft Flight Simulator na PC dostane aktualizaci vylepšující výkon
  • Tým Asobo to demonstruje na sestavě, kde je rozdíl opravdu výrazný
  • Vyjde 27. července společně s verzí pro konzole

Ve videu konkrétně demonstrují, jak se změny projevují na sestavě s i7-9700k a RTX 2060 Super. Ta v předchozí verzi, při nastavení Ultra a upscalovaném 4K rozlišení při průletu Manhattanem, ze všech sil drží zhruba 35 snímků za sekundu. S novou aktualizací hra za totožných podmínek běží při 60 až 55 snímcích za sekundu, navíc bez stoprocentního vytížení procesoru, protože mnohem více práce odvádí grafický čip. To je celkem výrazný rozdíl, který může značně zpříjemnit zážitek z hraní.

Autoři vysvětlují, že změn dosáhli přepsáním poměrně velké části enginu, který nyní funguje lépe a efektivněji. 

Aktualizace vyjde společně s verzí pro Xbox Seris 27. července. Asobo zároveň potvrdilo, že na Xbox Series X hra poběží ve 4K, na levnějším sourozenci Series S pak v 1080p. To vše při 30 snímcích za sekundu, případně s o něco vyšším frameratem na monitorech s variabilní obnovovací frekvencí.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama