Microsoft chce hráčům nadělit více velkých blockbusterů, inspiraci hledá i u her od Sony
i Zdroj: Xbox / Microsoft
Novinka Microsoft chce hráčům nadělit více velkých blockbusterů, inspiraci hledá i u her od Sony

Microsoft chce hráčům nadělit více velkých blockbusterů, inspiraci hledá i u her od Sony

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

21. 10. 2021 14:31

Sony představuje pro Microsoft hlavního konkurenta, s nímž zápasí o zákazníky. Zároveň je ale zdrojem inspirace pro jeho vlastní firemní politiku. Šéf Xbox Game Studios dokonce “modrý tým” pochválil za jeho exkluzivity.

Reklama

  • Šéf Xbox Game Studios chce tvořit více blockbusterů
  • Líbí se mu first-party tituly pro PlayStation
  • Konkurenci upřímně pochválil

Matt Booty by se měl starat o to, aby first-party studia Microsoftu dodávala atraktivní obsah, který přitáhne pozornost hráčů. Ne snad, že by na Xboxu chyběly zajímavé hry, prvotřídní blockbustery jsou však spíše doménou Sony. Booty v rozhovoru pro Kinda Funny přiznal, že i oni něco podobného nutně potřebují.

Počet předplatitelů služby Xbox Game Pass stále roste, ovšem pomaleji, než by si Microsoft přál
i Zdroj: Microsoft

Počet předplatitelů služby Xbox Game Pass stále roste, ovšem pomaleji, než by si Microsoft přál

Zatímco virtuální realitu si Microsoft nechává utéct, v oblasti předplatitelských služeb je naopak považován za tahouna. A…

20. 10. 2021 15:22
1

“Klobouk dolů před Sony, jejich studia a lídry, které tam mají. Je to fantastické. Nemůžete zpochybnit tu kvalitu, řemeslo a hry, které dodávají, na kterých zrovna pracují.” Booty dodal, že se chce do budoucna ujistit, že skutečně naslouchají přáním svých zákazníků. Místo her, které po čase zapadnou mezi ostatními, by chtěl dodat tituly, které osloví mnoho lidí. Dodal, že jde často o záležitosti zpracovávající univerzální témata, tituly s obrovským světem, v němž se lidé rádi ztratí a potkají zde uvěřitelné postavy. “To je zcela určitě něco, po čem chceme jít.”

Booty zároveň poukázal na slova Phila Spencera, který se v rozhovoru pro Wall Street Journal nechal slyšet, že je Microsoft i nadále otevřen dalším akvizicím, početný tým Xbox Game Studios se tedy může brzy rozšířit. A z toho má jeho šéf samozřejmě velkou radost.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama