Microsoft a Bethesda se pomalu chystají na E3. Připravují jednu společnou konferenci
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Microsoft a Bethesda se pomalu chystají na E3. Připravují jednu společnou konferenci

Microsoft a Bethesda se pomalu chystají na E3. Připravují jednu společnou konferenci

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

21. 5. 2021 04:50

Microsoft začátkem roku stihl dokončit akvizici Bethesdy a dalších studií pod ZeniMaxem, takže už se může radovat z výhod, které mu rekordní investice přináší. Ve vzduchu však dosud visela otázka ohledně účasti na E3.

Reklama

  • Microsoft potvrdil, že spolu s Bethesdou chystají společnou konferenci
  • Šéf Xbox Game Studios naznačil, že si Bethesda zachovala velkou míru svobody

Půjde tedy o dvě separátní konference, nebo se spojí v jednu? Nejasnosti rozptýlil Matt Booty, šéf Xbox Game Studios. V rozhovoru pro magazín Le Figaro potvrdil, že půjde o spojenou prezentaci. Tím pádem se samozřejmě objevují další otázky, třeba ohledně délky celé show, to už se ale budeme muset nechat překvapit.

Poslední dny zároveň naznačily, jaké tituly by Bethesda mohla ukázat. Spekulace poukazují na dalšího Wolfensteina, představen by měl být také Omen, projekt americké pobočky Arkane, z něhož by se mělo vyklubat upírské dobrodružství. V neposlední řadě také patrně dojde na Starfield.

Booty se vyjádřil i k nastaveným pravidlům mezi Bethesdou a Microsoftem. Zdá se, že si Bethesda i nadále ponechá velkou míru svobody, zachová si vydavatelskou divizi a i v budoucnu se sama postará o záležitosti spojené s prodejem her, marketingem nebo komunikací s partnery. Zároveň si zachová kreativní svobodu, Microsoft se zřejmě do zavedených pořádků nehodlá příliš vměšovat.

V minulosti zaznělo, že se Bethesda bude soustředit na dodávání obsahu do služby Xbox Game Pass. Booty v této souvislosti řekl, že se produkce v žádném případě nebude podřizovat tomu, jak by asi měla vypadat ideální hra pro předplatitelskou službu. I zde mají tvůrci volnou ruku.

O dalších novinkách se dozvíme patrně přímo z E3, digitální veletrh proběhne od 12. do 15. června.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama