Metro film zrušen, byl příliš americký
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Metro film zrušen, byl příliš americký

Metro film zrušen, byl příliš americký

Aleš Tihlařík

Aleš Tihlařík

11. 12. 2018 14:50 10
Reklama

Když se řekne Metro, většině z nás se kromě tíživé atmosféry okamžitě vybaví Rusko. Líbil by se vám však film na motivy knih Dmitrije Glukhovského, který by děj z relativně neokoukaných kulis přesunul do Washingtonu?

Přesně o takovou „zradu“ se pokusil scénárista F. Scott Frazier, mající za sebou takové „pecky“, jakými jsou například akčňárny Kódované vysílání nebo xXx: Návrat Xandera Cage. Právě jemu byla svěřena vláda nad scénářem, a jím nastíněná vize dle Glukhovského nefungovala.

„Ve Washingtonu nefungují nacisté. Nefungují tady ani komunisté, ani Temní. Washington sice je tmavé město, to ale není pojítko, kterého bych chtěl dosáhnout. Metro se točí okolo xenofobie, ale ne okolo Afroameričanů. Temní zde byli nahrazeni nějakými generickými potvorami – a jakmile začnou nepřátelé vypadat nelidsky, celý prvek xenofobie, který je pro mě jako pro internacionalistu velmi důležitý, nefunguje. Z filmu se tím stala velmi generická záležitost.“

K přesunu do USA prý došlo kvůli tomu, že Američané mají raději příběhy ze svých zemí. Jenže právě sovětská atmosféra se u Metra stala hlavním poznávacím znamením, a v konečném důsledku jsme tak rádi, že film od MGM nakonec světlo světa nikdy nepozná.

A co vy, naši čtenáři? Zajímalo by vás americké Metro, nebo jste taktéž zastánci zrušení projektu? Dejte nám vědět v komentářích.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama