Metal Gear je s námi již 30 let
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Metal Gear je s námi již 30 let

Metal Gear je s námi již 30 let

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

13. 7. 2017 13:46 15
Reklama

Solid Snake, Liquid Snake, Big Boss, Raiden, Ocelot, Otacon, Miller. Existuje jen málo  ikoničtějších postav herního průmyslu. Tituly ze série Metal Gear, respektive Metal Gear Solid, nedefinovaly jednu generaci nebo rodinu konzolí. Daly formu a obraz celému videohernímu žánru, revolučním způsobem přepracovaly vyprávění a vnímání příběhů ve hrách a přinesly, případně vyladily spoustu designových prvků které dnes považujeme za samozřejmost.

A to vše s sebou samozřejmě nese obrovskou přízeň a lásku velice početné komunity fanoušků po celém světě. Nejenom v rodném Japonsku od 13. července roku 1987 desetitisíce hráčů propadají svéráznému světu špionů, soukromých armád, obřích robotů a paranormálních jevů. A právě tato početná rodina příznivců vzdává své srdcové sérii hold na Twitteru, prostřednictvím hashtagu #MG30th, popřípadě originálního #メタルギア30周年.

Krátký výběr uvádíme níže. Co pro vás znamená Metal Gear (Solid) a jaké jsou vaše vzpomínky na lození v lepenkových krabicích, přepojování kabelů od ovladače a kouření doutníků?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama