Meta Quest Gaming Showcase je za námi, co pro nás měl Mark Zuckerberg připraveno?
i Zdroj: meta.com
Témata Článek Meta Quest Gaming Showcase je za námi, co pro nás měl Mark Zuckerberg připraveno?

Meta Quest Gaming Showcase je za námi, co pro nás měl Mark Zuckerberg připraveno?

Petr Jan Berka

Petr Jan Berka

22. 4. 2022 17:55

Předevčírem jsme se po dlouhém čekání dočkali již druhého ročníku události Meta Quest Gaming Showcase od společnosti Meta. Viděli jsme mnoho herních titulů nových, i takových, které sice úplnými novinkami nejsou, ale zato v minulosti strhly tu největší lavinu. Co nás tedy tento rok čeká ve virtuální realitě?

Reklama

The Walking Dead: Saints & Sinners - Chapter 2: Retribution

Prvním oznámeným titulem byl druhý díl populární hry The Walking Dead: Saints & Sinners. Pokračování nese název Retribution a slibuje silný příběh, kde každé rozhodnutí má dříve či později svou dohru. Očekávat též můžeme spoustu akce, která v chodci prolezlém New Orleans nebude překvapením. Zmínění chodci nejsou však jediným nebezpečím, na které ve městě narazíte. Datum vydání zatím studio Skydance Interactive nezveřejnilo. 

NFL PRO ERA

Pokud jste někdy chtěli být velkým a silným hráčem amerického fotbalu, nyní máte možnost. V NFL PRO ERA se pomocí VR dostanete do kůže těchto atletů. Budete moci měnit pozice spoluhráčů na základě strategie, zlepšovat dovednosti své a celého týmu na tréninkovém hřišti a pokud se zadaří, zahrajete si i ikonický SuperBowl. Pokud byste se ve hře však cítili sami, není problém připojit svého kamaráda, se kterým si jistě užijete mnoho zábavy. Hra by měla vyjít na podzim na Meta Quest a PSVR.

Among Us VR

Kdo o této hře za poslední dva roky neslyšel, jako by nebyl. Ano, populární Among Us se ve spolupráci studií InnerSloth, Robot Teddy a Schell Games rozšiřuje i na oficiální VR platformu. Tato spolupráce byla již nějakou dobu zmiňována ve spekulacích a taky byla jen otázka času, kdy do takového projektu někdo půjde. Ve virtuální realitě tento titul nabývá i na trochu hororové atmosféře. Naštěstí, je to jen hra, a proto není pokoutné zabíjení přátel velkým problémem. Připravte si své nejlepší výmluvy, protože na konci tohohle roku se znovu oblečeme do podivných skafandrů.

Red Matter 2

Red Matter 2 začíná přesně tam, kde první Red Matter skončilo. Sice se vám podařilo uprchnout záhadné červené hmotě, rozhodně jste ji ale neporazili. Jedná se o akční sci-fi z pohledu první osoby. Čekat by mělo mnoho propracovaných lokací, kde bude možné pracovat prostředím, jako takovým. Gameplay lehce připomíná styl Half Life: Alyx. Posouvat se v příběhu budete nejen za pomoci vlastní zbraně, ale i s logickými hádankami. S nimi by měly, oproti předchozímu dílu, pomoci nové nástroje, tou nejzajímavější novinkou bude jetpack. Autoři hru popisují, jako technické tour de force, kde bychom se měli setkat s jednou z nejlépe vypadajících VR her současnosti. Více informací dostaneme v dalších měsících.

Espire 2

Kdo by neměl rád možnost rozhodnout se, jak chcete svou misi splnit. Skoro až hitmanovskou atmosféru má připraveno Espire 2. Měli bychom se setkat s klasickou špionážní akční hrou, kde budete muset identifikovat a zastavit spuštění supersonické střely, která by mohla zničit zemi. Pomocí moderních přístrojů a své vynalézavosti budete muset překročit nepřátelské linie a znovu zachránit planetu. Speciální mise jsou připravené i pro kooperaci. Ta by se měla odehrávat na příběhovém pomezí prvního a druhého dílu. Těšit se můžeme v listopadu tohoto roku.

Moss: Book II

Druhý díl populárního Moss přijde s novou grafikou a krásným příběhem. Poté, co byl zachráněn strýček Argus, Quill bude potřebovat vaši pomoc v poražení okřídleného tyrana. Tato pohádkově zpracovaná hra s netradičním stylem ovládání, kdy hrajete v zásadě sami za sebe a pomáháte roztomilé myšce na její cestě za dobrodružstvím, zaujala nejednoho recenzenta. Budou na vás čekat hádanky i souboje s nepřáteli. Na pultech obchodů najdeme Moss 2 snad už v létě tohoto roku.

RUINSMAGUS

Pokud jste již dlouho ve VR neviděli hru s magií a nemáte z toho radost, RUINSMAGUS je to pravé pro vás. Toto japonské RPG vás zavede do kouzelného světa, kde dostanete za úkol sesbírat 26 artefaktů. Každý z nich má však svůj speciální příběh, v němž se postupně učíte nová a nová kouzla. Dokážete se naučit všechna a stát se Magusem? Zpráv ohledně vydání bychom se měli dočkat později letos.

Cities: VR

Chtěli jste se někdy cítit jako bůh? Stavět město, ovlivňovat životy jeho obyvatel a mít zkrátka vše na dosah ruky? Že už to tak máte při hraní na PC či konzoli? Fast Travel Games si to nemyslí a ve spolupráci s Paradoxem vytvořili VR verzi Cities Skylines exkluzivně pro Quest 2. Těšit se můžete na klasickou stavbu města a jeho řízení, kdy bude nyní vše doslova na dosah ruky. Hra vychází již 28. dubna s předobjednávkovou slevou 10 %.

BONELAB

Příběhová hra, kdy každý objekt v okolí můžete využít k postupu dál. Možnost modování komunitou, takže hra bude mít bezbřehý potenciál. Na to vše se můžeme těšit v BONELAB od studia Stress Level Zero. Hráč se ocitne v neznámé laboratoři, kde bude muset zjistit pravdu o tom, kde se právě nachází. To vše s novým enginem, který by měl co nejpřesněji simulovat fyziku reálného světa. Objekty tedy budou reagovat tak, jak byste čekali ve skutečnosti. Herní zážitek nebude závislý jen na  dovednostech, ale i na kreativitě. BONELAB se na VR podívá ještě letos.

Ghostbusters VR

Poslední hru přišel odprezentovat sám CEO společnosti Meta, Mark Zuckerberg. Ten nejdříve poděkoval za podporu a následně poslední odhalený titul uvedl slovy: „If there's something strange In your neighborhood“. Tím bylo jasno, co nás dále čeká. Ghostbusters VR je hra asi taková, jakou bychom čekali. Průchod bude lehce hororový s důrazem na mise, kde budete chytat nezbedné duchy. K takovému dobrodružství se můžou připojit až tři přátelé, takže se nebudete bát sami. Vydavatel, Sony Pictures Virtual Reality, zatím neoznámil datum vydání, ale novinky se objevují na GhostbustersVR.com.

Čeho dalšího jsme se dočkali?

Kromě her jsme mohli vidět nové rozšíření do Resident Evil 4 VR s názvem The Mercenaries. Tento balíček je zdarma pro všechny, kteří již titul vlastní, či vlastnit budou. Je to přesná kopie klasického The Mercenaries DLC, které známe již z původní hry. Těšit se můžeme na 20 nových výzev, kde otestujete své dovednosti, možnost odemknout si režim velkých hlav v základní hře, černobílou kameru, či kosmetické předměty pro postavy a zbraně. 

Český Beat Saber též nepřišel s prázdnou a představil nový balíček songů, který by se tentokrát měl zaměřit na klasickou elektrickou hudbu. Balíček nabídne interprety jako deadmau5, Marshmello, Pendulum a další. Datum vydání zatím zveřejněno nebylo.

Je to vše?

Meta Quest Gaming Showcase předvedl, že v budoucnost VR nevěří jen specializované značky, ale i větší hráči trhu. Mírným zklamáním je však skutečnost, že jsme se nedočkali žádného nástupce Meta Quest 2. Můžeme jen doufat, že další oznámení přijdou nejen s dalšími hrami, ale i s novým hardwarem, který snad virtuální realitu přiblíží většímu počtu lidí. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama