level-228-mladi-a-neohrozeni
S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky Článek LEVEL 228: Mladí a neohrožení

LEVEL 228: Mladí a neohrožení

Redakce Hrej.cz

Redakce Hrej.cz

7. 3. 2013 23:00 3
Reklama

Do jara se probouzíme se vší silou! Březen jsme totiž otevřeli velkolepou recenzí na neméně velkolepý Tomb Raider – restart slavné série se sličnou hrdinkou v hlavní roli. Fajn, hru čísla máme vyřešenou. Dále bychom neměli opomenout velké preview třetího Zaklínače. V tomto stylovém článku jsme shrnuli vše, co o tomto ambiciózním RPG vývojáři prozradili. V konzolích se nám navíc poprali Raiden a Kratos, zástupci dvou obřích sérií Metal Gear a God of War. Kdo vyhrál? To a mnoho dalšího se dozvíte z Levelu 228!

O-ZÓNA

Dovolte, abychom vám představili Scara, hlavního hrdinu hry S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky. Scar není obyčejný chlápek, po zásahu silným energetickým výbojem v Černobylu se z něj stal tak trošku supervoják. Jak správně chápete, plnou hru tohoto čísla byste rozhodně neměli přehlédnout, jedná se totiž o jednu z nejvíce atmosférických akcí současnosti. A když dokonale zmapujete Zónu? Můžete si zablbnout v multiplayeru nebo si hru dále zkrášlit jednou z modifikací, které jsme vám přinesli na DVD. Hra je v češtině včetně dabingu!

SAMA SAMOTINKÁ

Po ztroskotání lodi se Lara Croft probouzí na neznámém ostrově. Obklopená zbytky vraku lodi a silně zraněná se rozhodla přežít. Během hraní si osvojíte nespočet zabijáckých technik, díky nimž bude přežívání v nehostinném prostředí mnohem jednodušší. Hru recenzoval Zdeněk Princ, dlouholetý fanoušek značky a potenciální manžel Lary Croft. Pomazal se blátem, pořídil si luk a vydal se do divočiny. Jak na cestě za přežitím dopadl a jak se vypořádal s novou tváří tak enormně slavné značky? Recenze vám odkryje svá tajemství.

POHLCENI PRŮMYSLEM

Téma čísla 228 obstaral Pavel Dobrovský. V článku zmapoval osudy malých, ale zkušených studií, která byla pohlcena obřími společnostmi typu Electronic Arts, Ubisoft či Activision. O tom, že to neměli tito lidé lehké, vypovídají mnohé zprávy. Na straně druhé tu ale máme spokojené zaměstnance, kteří si takto velkolepou akvizicí jen polepšili. Skutečně je zájem o odkoupení firmy tím největším úspěchem moderní herní doby? Neváhejte a pusťte se do poutavého čtení. Komu by to nestačilo, v podrobném článku vás seznámíme s nově představenou konzolí Sony PlayStation 4. Jaký hardware se skrývá pod kapotou, jaké hry se na nové mašině objeví a co si o PS4 myslí redakce?

KVALITNÍ MONITOR, ZÁKLAD SPOKOJENOSTI

S klesáním cen jsme se zaměřili na velké sedmadvacetipalcové LCD monitory, které lze pořídit již za 4000 Kč. Do arény jsme nahnali osm panelů v cenovém rozmezí šesti a osmnácti tisíc korun. Výsledky jsou možná trošku překvapivé! V důležitých vlastnostech jsme zohlednili například zorné úhly, výškovou nastavitelnost panelu, rychlou odezvu na hraní her a sledování filmů, včetně dostupných konektorů. Kdo říká, že do monitoru musí vést pouze kabel od počítače? Více se dočtete v našem vyčerpávajícím testu.

NEBEZPEČNÝ RICK VAN BUREN

Nemějte obavy, nemícháme jablka a zlaté cihly. V retro sektoru jsme se podívali na zoubek legendární hře Rick Dangerous a zejména pak na okolnosti jejího vzniku. O tom, jak vývojáři navrhovali úrovně a s jakými potížemi se potýkali, se dočtete na stránce 102. Jarda Möwald dále rozpletl záhadu zrušené Van Buren, která sloužila jako regulérní odrazový můstek pro Fallout 3. Neopomněli jsme ani soudní proces filmového studia Universal, které šlo do války s Nintendem. Co více, všechno jsme spláchli jedním výstřelem z legendární Doomovské zbraně BFG.

No snad se nenecháte pobízet! LEVEL 228 je na stáncích již od 8. března.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama