Velvet Assassin Článek LEVEL 203: hvězdy stoupají vzhůru

LEVEL 203: hvězdy stoupají vzhůru

Redakce Hrej.cz

Redakce Hrej.cz

7. 4. 2011 22:00 7
Reklama

Nové číslo časopisu LEVEL je po necelém měsíci opět tady, a zatímco minule jsme se soustředili převážně na informace o teprve připravovaných hrách, nyní jsme se mohli konečně pustit do rozsáhlého recenzování. V síti našich přísných hodnoticích procesů uvízly hodně velké kousky, jejichž jména předchází skvělá pověst. Je libo Crysis 2, Shift 2: Unleashed, Total War: Shogun 2 nebo snad Posel smrti III? A to ani zdaleka nejsou všechny velké hry, na jejichž hromadu si svůj italský zadek posadil Ezio z Assassin’s Creed Bratrstvo. Pro všechny milovníky stříleček jsme navíc přichystali obsáhlé preview třetího Battlefieldu, nechybí zajímavé téma o vývoji Mafie II, a abyste se po dočtení nenudili, můžete se pustit do hraní hned dvou plných her!

Vůně sametu a pochodně

Název první hry, kterou naleznete na přiloženém DVD, jsme vám už prozradili minule. Jedná se o špionážní a silně stylizovanou akci Velvet Asssassin, ve které hraje hlavní roli sličná, ale náležitě drsná agentka Violette Summer. Retrospektivně vypráví svůj válečný příběh a dokazuje, že život agentů rozhodně není bezstarostnou procházkou. S Violette se mnohokrát dostanete do úzkých, o to ale šťastnější budete, když ji v pořádku dopravíte domů.

Teď už ale k onomu překvapení – druhá plná hra nese název Torchlight a je tomu téměř na den přesně rok, kdy se její krabice objevila v obchodech. Pokud náhodou nevíte, jedná se o povedené RPG, ve kterém se s partou spolubojovníků vydáváte na výpravu za odhalením záhady kolem tajemné rudy Ember, která může očarovat, ale také nadobro zatratit všechno, s čím přijde do styku. Fakt, že hru hodnotil Radek Friedrich známkou 7, pak dává už dopředu tušit její kvality.

Návrat na bojiště

Jak už bylo zmíněno v úvodu, předmětem velkého preview 203. Levelu se stal Battlefield 3, na který jsme si posvítili opravdu důkladně. Vojta Bednář pro vás nashromáždil všechny dostupné informace a seznámí vás s tím, co od jedné z nejočekávanějších her letošního roku skutečně čekat. Že to bude jízda, naznačují postupně uvolňovaná videa, víte ale, jak vývojáři postupovali například při zpracování zvuků? Anebo jaká technologie stojí za rozpohybováním vojáků? Všechny odpovědi a spoustu dalších naleznete v podrobném preview. Nezapomeňte ale také na články představující pokračování série Call of Juarez, slibně vypadající Dead Island nebo do detailu propracovaný LOTR: War in the North. Máme se zkrátka nač těšit.

Ještě jednou, naposled

Hlavní téma čísla se točí kolem Mafie II, a to i přesto, že jsme se jí už věnovali mnohokrát. Ve zřejmě posledním uceleném článku o tomto českém klenotu však budete moci nahlédnout pod pokličku jeho vzniku a zjistit, jaká úskalí museli vývojáři během vleklého vývoje překonat. Není toho málo a prostor určený pro téma doslova praská ve švech.

Nikam se neschováš

Měl dvojici hodně ostrých argumentů, takže jsme mu raději vyhověli a umístili ho na obálku. Teď už na vás Ezio hledí zpoza své kápě a dává jasně najevo, že článek měsíce patří právě jemu a jeho novému dobrodružství Assassin’s Creed Bratrstvo. Místem jsme ale nešetřili, takže i další recenze okupují dvě a více stran, na nichž se můžete dočíst, jak se bojuje ve starém novém Japonsku (Shogun 2), kdo že je pánem situace v rozpadajícím se a mimozemskou invazí postiženém New Yorku (Crysis 2) a které auto má ten největší výkon (Shift 2: Unleashed). V sekci konzolí pak naleznete recenze převážně sportovních titulů, mezi kterými kraluje Top Spin 4, ale nezapomínáme ani na Yakuzu 4 nebo povedené pokračování Motorstormu.

Výkon na cesty

Minout byste ale neměli ani sekci Hardware, ve které testujeme maličké netbooky, které už dávno neslouží jen ke kancelářské práci. Že si i na těch cenově dostupných zahrajete velké hry a mrknete na HD video, se už začíná stávat samozřejmostí. A samozřejmostí jsou i zbylé rubriky – mody a retro. V té první jsme se zaměřili na úpravy pro hru Command & Conquer: Generals, v té druhé pak naleznete plejádu zajímavých článků o historii Pac-Mana nebo o tom, kde všude našli uplatnění brouci.

Bez DVD ani ránu

A ne, tohle ještě není konec. V neposlední řadě musíme zmínit, že se na druhém DVD nachází opět velká kupa našeho vlastního videomateriálu s oblíbenou Level TV, videorecenzemi a celou řadou dalších videí na nejrůznější témata, která vám jednoduše nemůžou uniknout.

Proto neváhejte a běžte si pro nový Level do trafiky! Najdete ho tam od 8. dubna!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama