Devil May Cry 4 Článek LEVEL 183: na plný plyn

LEVEL 183: na plný plyn

Redakce Hrej.cz

Redakce Hrej.cz

24. 9. 2009 22:29 42
Reklama

Na obsahu Levelu 183 je znát, že hlavní sezona se blíží a v recenzích pro PC i konzole se objevují napjatě očekávané kousky. Jaké hry jsme hráli, co všechno jsme vyzkoušeli a jaké následky to na nás zanechalo, to už se dozvíte tento pátek 25. 9., kdy se Level číslo 183 dostane na stánky.

Parádní plná hra Devil May Cry 4 na DVD

Devil May Cry 4 je poslední díl v populární akční sérii od Capcomu, jehož příběh je součástí globální příběhové linie a hlavním hrdinou je mladý bojovník Nero. Jde o příslušníka jednotky Svatých rytířů, kteří slouží řádu Order of the Sword. Ten chrání lidstvo proti démonům a pokračuje tak v bohulibé činnosti, kterou kdysi dávno započal temný rytíř Sparda. Ve stopách Spardy však kráčel i jeho syn Dante, s nímž se Nero v průběhu hry několikrát střetne. Nero totiž viděl Danta, jak zdánlivě bez důvodu zmasakroval spoustu Svatých rytířů a nedokáže si to vysvětlit. Je Dante spojenec, nebo je to nepřítel? Na tuto otázku odpoví až hra samotná, která kromě parádního audiovizuálního zpracování nabídne i prvek zvaný v originále Devil Bringer. Jde o systém, v jehož rámci budete prováděním co nejdelších nepřerušovaných kombo úderů získávat sílu, kterou pak využijete k boji se speciální pravou rukou geroje Nera. Ještě připomínáme, že hra je v anglickém znění s českými titulky a v recenzi v Levelu získala 7/10 a na Hrej.cz dokonce 8/10.

Netopýří muž v divoké jízdě

Jak už jste z obálky poznali, recenzovali jsme nový přírůstek v sérii Need for Speed s podtitulem Shift, který nabízí zcela nový herní koncept, než jakýkoli z předchozích dílů. Jak se nám přepracovaný jízdní model a nový kariérní mód líbil, to už prozradí podrobná recenze Vaška Rybáře. Stranou jsme nemohli nechat ani další očekávaný titul – Batman: Arkham Asylum, v němž se komiksový hrdina musí utkat se zástupy padouchů, aby mohl zúčtovat se superpadouchem Jokerem. Batmanovy hračky otestoval s neskrývanou radostí „Batnerda“ Martin Bach. A to na PC scéně není vše! Konečně jsme se dočkali i PC verze kdysi hororovky, dnes už akce Resident Evil 5, která vyšla teprve letos na jaře na konzolích. Ostatně, právě rubrika konzolových recenzí je tentokrát nacpaná k prasknutí kritikami kvalitních titulů – Colin McRae: DiRT 2, Dissidia: Final Fantasy, FIFA 10, NHL 10, Guitar Hero 5, Halo 3: ODST a řada dalších.

Ve znamení GamesCom

Obsah novinkové části je takový, jaký je, především díky schůzkám a materiálům sebraným na kolínském GamesCom. Podívali jsme se například na Diablo III, Star Wars: The Old Republic či Rage. Ale nezapomněli jsme ani na MMO událost roku – oznámení datadisku Cataclysm pro World of Warcraft. Vyzkoušeli jsme také chystaný datadisk King’s Bounty: Armored Princess a ve velkém preview se Pavel Dobrovský pokusil shrnout dojmy z Assassin’s Creed II.

Online závislost. Zn.: ZDARMA!

Nejlepší věci jsou zadarmo... Nechci slevu zadarmo... Věci zadarmo smrdí... Ať už máte názor, jaký chcete, dejte šanci online hrám, k jejichž hraní vlastně nepotřebujete žádné peníze. Honza Horčík v tématu zmapoval současné online tituly a ověřil, zda se opravdu obejdete bez peněz.

Hardware téma si na mušku tentokrát bere procesory Core i7 800 a Core i5 700. Upgradovat, nebo neupgradovat? Věčná otázka každého majitele herního PC. Hardware téma se věnuje procesorům Core i7 800 a Core i5 700, které Intel přeřadil do střední třídy, kde mají nahradit méně výkonné procesory Core 2. Pro hráče tedy jasná výzva – v tématu vás čeká spousta tipů a tabulek s výkony atd. Krom toho jsme také otestovali novou verzi konzole PlayStation 3 a rovněž zmodernizovaného handheldu PSP – PSPgo.

Dvě po okraj plná DVD = 16 GB dat

Plná verze akce Devil May Cry 4 si ukousla svůj díl na DVD, kde již nezbylo na další data místo. Dočkáte se jen demoverze FIFA 10. Video DVD je však plné rozmanitých videí. Upozornit bychom měli na vypečenou redakční Level TV s názvem Třináctá komnata: Mario. Jinak očekávejte bohatou nadílku videorecenzí, speciál napěchovaný k prasknutí (rozhovory, making ofy, retra atd.), machinimy, trailery z chystaných her a filmů a samozřejmě další redakční videorubriky.

LEVEL 183 – vychází v pátek 25. září a čeká jen na vás!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama