Just Cause Článek LEVEL 176: Akční nářez Just Cause na DVD

LEVEL 176: Akční nářez Just Cause na DVD

Redakce Hrej.cz

Redakce Hrej.cz

12. 3. 2009 23:37 27
Reklama

Level s pořadovým číslem 176 úspěšně opustil redakci a zamířil do tiskárny, zatímco data v té době putovala do lisovny DVD. Tento měsíc byl bohatý na důležité herní události. Do všeho vás zasvětí blok novinek, kde se dozvíte to nejdůležitější. Pochopitelně navazují recenze, v nichž se opravdu urodilo. Ani konzolová sekce netrpí nedostatkem kvalitní herní potravy. Ale nepředbíhejme, vezměme si to pěkně popořádku, ať víte, co od Levelu 176 čekat a na co se můžete těšit.

Karibské GTA pro odvážné kaskadéry

Jak už jsme avizovali v minulém čísle, na DVD se tentokrát uhnízdila akční záležitost s názvem Just Cause. Jedná se titul, jenž se nechal inspirovat volností kultovního Grand Theft Auto: San Adreas a obsahovou stylizací filmů Roberta Rodrigueze, obzvláště snímkem Tenkrát v Mexiku. Hlavním hrdinou je elegantní tajný agent v černé košili ověšený zbraněmi, který přijíždí na jeden malebný ostrůvek napomoci státnímu převratu. Prezidentský tyran musí být svržen! Už začátek hry vás nenechá na pochybách, že na realismus si v téhle adrenalinové jízdě nikdo hrát nebude. Skok z letadla a možnost střídat volný pád s pomalým sestupem na padáku vás dovede na určené místo dopadu. Tam však nečeká olivrejovaný sluha se sklenkou oroseného mojita, ale partička prezidentových ostrostřelců. Než se nadějete, už stojíte na korbě zběsile ujíždějící dodávky, v rukou třímáte rychlopalný kulomet a odrážíte zuřivé nájezdy vládních sil v jeepech, k nimž se pro vetší zábavu připojí i vrtulníky. A v tomhle tempu hra pokračuje bez vydechnutí. Nechybí ani gtačkovské „vypůjčování“ aut od projíždějících řidičů. Auta, motorky, čluny, letadla i vrtulníky se vám v průběhu hry dostanou do rukou, ale největší trumf si hrdina ještě schovává v kapse. Lépe řečeno na zádech. Padák totiž budete využívat na tisíc a jeden způsob.

Zpátky do kruté minulosti

Trocha historie nikomu neublíží a v kombinaci se sérií Total War snad není už co dodávat. Další kousek Empire: Total War všechny strategicky pozitivní hráče přibije k židli. Tomáš Krajča měl z nedostatku spánku při recenzování hry pěkné kruhy pod očima. Dobrovolně se vzdal spánku, aby mohl vést nelítostné bitvy a také špinavě intrikařit. Více v jeho obsáhlé recenzi. Ve strategickém duchu se nesou i další tituly, jež by neměly uniknout vaší pozornosti – například Warhammer 40,000: Dawn of War II, jenž proklepnul Michal Rybka, či povedený pozdrav z východu v podobě Men of War. Do ostrého provozu přešla online strategie BattleForge a na PC jsme se také dočkali Clancyovky EndWar. Z dalších recenzí jmenujme původem německé RPG Drakensang: The Dark Eye či očekávaný Puzzle Quest: Galactrix. Nezapomněli jsme ani na konzolisty. Petr Poláček si po zpackané PC verzi GTA IV spravil chuť u xboxového přídavku s podtitulem The Lost and Damned. Do rukou se nám dostala i labutí píseň Ensemble Studios – Halo Wars. Jak tato strategie na platformě Xbox 360 dopadla, se dozvíte z recenze Aleše Smutného.

Jsem hax0r, kdo je víc?

Za upozornění stojí tematický článek Hackeři, králové kyberprostoru. Začalo to „nevinným“ napodobením vytáčecího tónu telefonní společnosti, a první úspěšný hack byl na světě. Kam se od prvních pokusů zatelefonovat si zadarmo hacking vyvinul, se dozvíte v tématu od Vojty Bednáře. V hardware sekci si můžete nalistovat téma zaměřené na výběr nové grafické karty. Kdo chce totiž držet krok a mít maximální zážitek z hraní, musí mít odpovídající vybavení. Článek vám pomůže s výběrem.

Český Metal Gear na DVD

V sekci Level TV pokračuje střídání redakčních šíleností a unikátních fandovských filmů, které bychom vám rádi představili. Tentokrát vám přinášíme skoro hodinový český film Metal Gear: Outer Heaven, jenž zaujme nejen videoherní tematikou, ale i propracovanými bojovými scénami, zajímavým scénářem a triky. Outer Heaven si navíc na Level DVD odbývá svou premiéru. K tomu si připočtěte obvyklou nálož videomateriálů vytvořených redakcí. Co se týká dat, těšte se třeba na demoverze Codename Panzers – Cold War, NecroVisioN či Men of War.

KOMPLETNÍ OBSAH LEVELU 176 VČETNĚ OBOU DVD.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama