Letošní FIFA se v první ukázce zaměřuje na realismus a technologii HyperMotion
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Letošní FIFA se v první ukázce zaměřuje na realismus a technologii HyperMotion

Letošní FIFA se v první ukázce zaměřuje na realismus a technologii HyperMotion

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

11. 7. 2021 20:15

Odbitím půl šesté nastala ona chvíle, kterou nám EA Sports slibovali. FIFA 22 se ukázala v prvním traileru, a nehledě na jeho tradiční vágnost, kterou už po několik let považujeme spíše za pravidlo než náhodu, se opět potvrdilo, že se vývojáři i letos zaměří na vylepšení pohybu postav. Pakliže jste tedy po neinovativních ročnících čekali na zásadní změnu, svůj hlad nejspíše neukojíte. Na druhou stranu, zapřisáhlí vyznavači skvělého vizuálu si nejspíše přijdou na své.

Reklama

  • FIFA 22 vyjde 1. října
  • První trailer se zaměřil na realistické zpracování pohybu hráčů

Jádro celého traileru se točí okolo novogeneračního snímání pohybu HyperMotion, jež bylo vývojáři pro novou generaci konzolí představeno už dříve. Profesionální fotbalisté byli po čas tréninku snímáni přenosnými soupravami Xsens, přičemž následná úprava snímků probíhala za účasti strojového učení. 

Algoritmus použité umělé inteligence měl tímto způsobem zachytit onen obtížně napodobitelný, organický pohyb hráčů, který známe ze skutečného hřiště.

Vyjma každoročních slibů o uvěřitelném ztvárnění hráčů a jejich pohybu ve sprintu, skluzu nebo kopu bylo rovněž nepřekvapivě odhaleno, že zlepšení doznala i umělá inteligence – znovu za účasti přidaného výkonu nové generace. Úpravou chytrosti si projdou hráči jak v ofenzivě, tak defenzivě. A konkrétně při útočení mají zpracovávat až 6x více informací než dříve, ústíc v chytřejší nabíhání a pohotovější reakce.

Změna animací má souběžně zasáhnout i chování mimo okamžiky hraní, míněno: rozličné gestikulování, slavení nebo třeba iniciální nastupování mužstva na trávník. Vývojáři tímto postupem cílí na zlidštění hráčů.

Tutéž rétoriku můžeme bez jakýchkoli okolků aplikovat i na změněné chování míče. I zde máme dospět k věrnějšímu letu vzduchem, přirozenějšímu pohybu po povrchu hřiště nebo mrštnému zpracovávání při pohybu na zemi. Ani zde se tudíž revoluce nekoná, teda až na onu drobnou, současně však velice podstatnou skutečnost, že většina oznámených novinek byla potvrzena pouze pro současnou generaci konzolí. Majitelé PS4 a Xbox One mohou být tudíž starším ročníkům ještě blíže, než mohlo být z textu patrné.

Oficiální gameplay ukázku nového ročníku série FIFA potvrzeně obdržíme na akci EA Play, jež v čistě online podobě proběhne 22. července. Hra samotná vyjde 1. října, a to pro PlayStation 4|5, Xbox Series, Xbox One a PC, či v případě razantně zredukované Legacy edice, i pro Nintendo Switch.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama