Lepší rozdělení příjmů není pro Twitch udržitelné, tvrdí ředitel monetizace
i Zdroj: Unsplash
Novinka Lepší rozdělení příjmů není pro Twitch udržitelné, tvrdí ředitel monetizace

Lepší rozdělení příjmů není pro Twitch udržitelné, tvrdí ředitel monetizace

Radek Raudenský

Radek Raudenský

11. 10. 2022 10:07

Kontroverze okolo streamovací platformy Twitch.tv neustává. Po utvrzení v tom, že platforma nebude nabízet lepší rozdělení příjmů, známé jako „70/30“, se na TwitchConu v San Diegu k celé záležitosti vyjádřil Twitch ještě jednou.

Reklama
Reklama

  • Rozdělení příjmů “70/30” není pro Twitch dlouhodobě udržitelné
  • Tvrdí to ředitel monetizace Mike Minton na TwitchConu

Přesněji se návštěvníci dožadovali vysvětlení od ředitele monetizace Mikea Mintona. „Pro mě je důležité že my a moje týmy se na sto procent soustředí na to, abychom zlepšily možnosti, jak si můžete vydělávat. Konec konců, tvoříme nějaký dlouhodobý rámec tak, abyste si vy mohli vydělávat co nejdéle je to možné, a stejné možnosti měla i další generace streamerů. Co se rozdělení peněz týče, dívali jsme se na všechny možnosti. Můžeme udělat 70/30 všude? Odpověď je ne. Jednoduše to pro Twitch není dlouhodobě udržitelné,“ tvrdí Minton.

Ředitel divize pak tvrdí, že Twitch pracuje na dalších způsobech, jak zvýšit své příjmy, jako je darování předplatného, „hype trains“, nebo vylepšený systém reklam. Platforma se samozřejmě dostala pod další palbu kritiky, jelikož mnoho streamerů, kterým toto rozdělení vadí, dále podporují i jejich komunity.

Zajímavé přitom je, že dle dostupných informací lepší platební podmínky nabízí konkurenční YouTube. To má rozdělení 70/30 u streamů, respektive všech připojených služeb, jako je předplatné, SuperChat, SuperVOD a další. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama