Lego stavebnice Atari 2600 má umožnit přestavět cartridge na hrami inspirované viněty
i Zdroj: Promobricks
Novinka Lego stavebnice Atari 2600 má umožnit přestavět cartridge na hrami inspirované viněty

Lego stavebnice Atari 2600 má umožnit přestavět cartridge na hrami inspirované viněty

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

17. 7. 2022 12:35

Zvěsti o Lego Atari 2600, které by potenciálně navázalo na stavebnici Lego NES, se přes následné mlčení výrobce poprvé objevily v dubnu letošního roku. Zprávu tehdy s relativně detailním popisem designu oznámila webová stránka Promobricks, která už dříve správně předpověděla přípravu některých stavebnic. Nicméně, od té doby nedorazily žádné oficiální informace, že by se došlo k partnerství mezi Lego Group a společností Atari. Podle Promobricks se tak ale stále stát má, byť výrobek údajně změnil design.

Reklama

  • Lego stavebnice na motiv konzole Atari 2600 má být stále v plánu
  • Údajně jde o produkt oslavující 50. výročí Atari
  • Podle neoficiálního zdroje má vyjít ještě do konce léta

Podle německého webu bude vyjde spekulovaná sada 1. srpna, a to s obsahem 2532 dílků a regionální cenou 240 eur (v současném přepočtu asi 5 900 korun). Lego Atari 2600 má být dodáváno s třemi maketami cardridge od her Asteroids, Adventure a Centipede, které, jak píše Promobricks, nabídnou také přestavbu na malé viněty o rozměrech 8x8. Sada také prý umožní odebrat horní segment celé konzole, a odhalit tak některé ukryté prostory se zajímavým výjevem.

„[Při odstranění svrchní části konzole] můžete vidět typický mládežnický pokoj z 80. let a minifigurku sedící na podlaze s joystickem v ruce při hře Asteroids na CRT televizi. Před televizí je mini Atari, na stěně pokoje visí různé plakáty, načež zbytek scény obsahuje ghetto blaster, staromódní telefon a bílou kočku,“ tvrdí o produktu Promotribcks.

Autoři informací dále lehce naznačují, že v dubnu avizovaná sada byla nejspíše prototypem, jenž měl projít zásadní úpravou vstříc 50. narozeninám společnosti Atari. Jde-li pak o viněty, které na které lze kazety přestavět, jejich podoba má být následovná. Asteroids má být přeměnitelné do scény s vesmírnou lodí, asteroidy a talířem UFO; Adventure do obrazu žlutého hradu; a Centipede do scenérie se stonožkou, dalším hmyzem a houbami.

Lego stavebnice Atari 2600 má umožnit přestavět cartridge na hrami inspirované viněty
i Zdroj: Promobricks

S ohledem na ikoničnost předlohy není od věci připomenout, že Atari 2600 byla herní konzole stejnojmenné společnosti Atari vyráběná mezi roky 1977 až 1991. Za dobu svojí existence se prodala ve více než 30 milionech kusů, čímž se stala vůbec nejprodávanější konzolí druhé konzolové generace.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama