Legendární česká Mafia slaví dvacáté výročí. Bude se zdarma rozdávat na Steamu a vydavatel potvrdil pokračování
i Zdroj: 2K / Steam
České hry Mafia Novinka Legendární česká Mafia slaví dvacáté výročí. Bude se zdarma rozdávat na Steamu a vydavatel potvrdil pokračování

Legendární česká Mafia slaví dvacáté výročí. Bude se zdarma rozdávat na Steamu a vydavatel potvrdil pokračování

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

29. 8. 2022 18:42

Dost možná nejkultovnější a nejoblíbenější česká hra, kultovní městská akce Mafia, slaví dvacáté výročí. Vyšla přesně 29. srpna roku 2002 a od té doby kromě obrovské fanouškovské báze nejen v tuzemsku dostala i dvě pokračování a remake. Vydavatelství 2K, které v současnosti značku vlastní, výročí oslavilo na sociálních sítích. Jako pozornost hráčům rozdá kopii hry na Steamu a zároveň potvrdilo vývoj pokračování.

Reklama
Reklama

  • Mafia slaví 20. výročí
  • Vydavatel vzpomíná na sociálních sítích i trailerem
  • Hru bude od 1. do 5. září rozdávat zdarma
  • Potvrdil také vývoj pokračování

Na Steamu si budete hru moct vyzvednout od 1. do 5. září a zkompletovat tak svou sbírku. I když předpokládáme, že řada z vás vlastní fyzickou kopii například z edice Kolekce klasiky, nebo dokonce úplně původní vydání na trojici CD.

Právě na vývoj prvního dílu vydavatel na Twitteru vzpomíná i skrz koláž fotek z pořizování motion capture dat. Ty ukazují, za jakých úsměvných podmínek vznikaly sofistikované animace v cutscénách. Možná překvapí, že jako modely zbraní pro herce posloužily třeba naprosto moderní útočné pušky a pistole.

Retweetnutím konkrétního příspěvku se pak můžete zařadit do soutěže, ve které společnost nabízí balíček upomínkových sběratelských předmětů k třetímu dílu, jmenovitě soundtrack na vinylu, sbírka licencované hudby na vinylu, mikiny nebo podepsaný plakát s ústředními postavami.

A to nejlepší na konec. Autoři konečně oficiálně potvrdili vývoj dalšího dílu série. Už dříve se spekulovalo o tom, že by mělo jít o prequel vyprávějící příběh Dona Salieriho, a s časovým posunem do hlubší historie se má mírně změnit i hratelnost hry. Studio Hangar 13 je ale zatím skoupé na podrobnosti. K oznámení došlo v rámci vzpomínkového rozhovoru s původními autory Romanem Hladíkem (dnešní generální ředitel), Tomášem Hřebíčkem (dnešní produkční a šéf mediálního zastoupení) a Alexem Coxem (dnešní ředitel vývoje). Kompletní rozhovor s řadou postřehů z historie vývoje série si můžete přečíst v češtině na oficiálním webu.

Mafia 4 se údajně bude odehrávat na Sicílii. V českých pobočkách studia Hangar 13 zřejmě vzniká další Top Spin
i Zdroj: Take-Two Interactive

Mafia 4 se údajně bude odehrávat na Sicílii. V českých pobočkách studia Hangar 13 zřejmě vzniká další Top Spin

Začátkem měsíce se znovu začalo živelně diskutovat o budoucnosti značky Mafia. Magazín Kotaku totiž v souvislosti s odchodem…

15. 5. 2022 19:56

Jak dvacáté výročí Mafie oslavíte vy?

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama