Lara má v novém Tomb Raideru stanout po boku dalších dobrodruhů. Uniklá část scénáře hovoří o další světové hrozbě
i Zdroj: Crystal Dynamics
Novinka Lara má v novém Tomb Raideru stanout po boku dalších dobrodruhů. Uniklá část scénáře hovoří o další světové hrozbě

Lara má v novém Tomb Raideru stanout po boku dalších dobrodruhů. Uniklá část scénáře hovoří o další světové hrozbě

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

31. 7. 2022 12:40

Crystal Dynamics, které se od letošního roku pojí ke švédskému Embraceru, potvrdilo v dubnu přípravu nového dílu Tomb Raideru. Titul, jenž vzhledem k představení na uváděcí akci k Unreal Enginu 5 užije této technologie Epicu, ovšem zůstal stále záhadou. Jediné, co jsme se dosud oficiálně věděli, bylo to, že na nové hře již nepracují tvůrci nejnovějšího Shadow of Tomb Raider – Eidos Montreal – ale již řečení autoři prvních dvou dílů rebootované trilogie. Ve světě her ale pochopitelně nemá vše jen oficiální původ. Po několika měsících ticha přichází proto únik části údajného scénáře.

Reklama

  • Na internet se měla dostat část scénáře k nové hře ze série Tomb Raider
  • Titul má nést pracovní označení Project Jawbreaker a oproti rebootům má představit starší a zkušenější Laru
  • Důležitým prvkem příběhu má být také spolupráce s týmem vykradačů hrobek

Jak na svém Twitteru sdílel bývalý novinář IGN (a nyní zástupce YouTube kanálu Sacred Symbols) Colin Moriarty, zasvěcený zdroj mu měl vyzradit scénář, který herci pro hru používají. Když přinesl novinky na svém podcastu Sacred Symbols, Moriarty poznamenal, že studio Crystal Dynamics hledá pro roli hlavní hrdinky britskou herečku ve věku kolem 30 let, která by připomínala Emily Blunt nebo Rosamund Pike. Součástí poznámek ke castingu je také zmínka o romantických scénách, kde by měla podle všeho figurovat další ženská postava, a požadavek atletické postavy.

Podle uniklého scénáře je nový Tomb Raider interně uváděn pod názvem Project Jawbreaker a je popisován jako akční adventura se zasazením v moderním světě zmítaném záhadným kataklyzmatem. Project Jawbreaker bude údajně navazovat na realističtější tón rebootované trilogie s občasnými fantasy prvky, jaké známé z předchozích her. 

Co se týče motivů příběhu, o něco zkušenější Lara se prý ruku v ruce s rostoucí slávou dostane do střetu s vlastní osamělostí a rozhodne se navázat spojení s dalšími pomocníky. Díky médiím a různým bulvárním plátkům, které o jejích objevech referovaly, jí to ostatně nemá činit problém. Scénář si má pohrávat s myšlenkou toho, že přežívající členka rodu Croftů inspirovala za léta nejednoho odhodlaného nadšence, aby hledal štěstí při hledání pokladů. 

S novou etapou života má Lara také již více přijímat své místo mezi ruinami. Po mnoho let, co stále těsněji unikala z hlubin různých koutů světa, si má uvědomit, že je třeba svůj dosavadní světohled změnit. Lara si má začít více připouštět, že i v jejím dobrodružném životě jednoduše existují problémy, na které sama nestačí. Podle scénáře se s tím však vinou své nezávislé osobnosti nevyrovnává snadno, přičemž příliš nepomáhá ani její samotářská minulost. Pokud chce tudíž uspět, musí svůj postoj přehodnotit a „hledání pomoci u druhých“ převzít jako nedílnou součást života.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama